Bernhard Baumann gir seg som sjef for Shpock. Foto: Shpock

Toppsjefen forlater Sphock: — Rett tid for å gi stafettpinnen videre

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 9. oktober 2018

Bernhard Baumann blir den hittil siste i rekken av Schibsted-ansatte som forlater konsernet.

For én måned siden ble det kjent at Sondre Gravir skulle forlate stillingen som sjef for Schibsted Marketplaces, for å bli den nye sjefen for Sats. Nå er det altså Baumann den neste ut, skriver Breakit.

— Han har sluttet på egen anmodning. Han har vært med på en fantastisk utvikling av selskapet de seneste årene, der ambisjonene har vært å bygge «den største native-spilleren i Europa». Han har vært en rett leder for den reisen, sier Schibsteds kommunikasjonsansvarlige, Nathalie Kåvin, til Breakit.

Schibsted eier Shpock, som regnes som en konkurrent til det svenske salgsnettstedet Blocket — den svenske varianten av Finn.no.

I en overgangsfase vil Baumann erstattes av Esteve Jane Ribera, som per i dag er ansvarlig for markedsutviklingen innen «the motor vertical» hos Schibsted i Spania.

— Viktige bidragsytere

Og det er ikke bare sjefen for Sphock som forlater selskapet: finanssjefen René Kalina kommer også til å forlate selskapet, og vil erstattes midlertidig av María José Freijedo. Hun er i dag International Business Controller hos Schibsted Marketplaces.

— Bernhard og René har begge vært viktige bidragsytere i den reisen som Shpock har hatt, men mener at det nå er rett tid for å gi stafettpinnen videre, for neste fase av Shpocks utvikling, sier Kåvin til Breakit.

I Norge har Shpock blant annet blitt kjent for Snapsale-konflikten, der Schibsted sikret seg Snapsale og Shpock for å få større kontroll over rubrikksjangeren. Snapsale ble siden lagt ned — til fordel for Schibsteds satsning på Shpock.