Nabobil hinter om overskudd, men denne bildelingstjenesten går allerede i pluss

Publisert Sist oppdatert

Bilkollektivet leverer positivt resultat hittil i år. Nå trimmer veteranen den digitale motoren.

Tidligere denne uka hintet gründer Even Heggernes til Finansavisen at Nabobil vil gå i overskudd neste år. Mens en av de andre veteranene i bransjen, Bilkollektivet SA, nå melder om gode tall, etter tre år med tap.

-- Normalt er første halvår lavsesong for bildeling. Det er derfor et meget godt å kunne levere overskudd nå. Så det bør være gode muligheter til å nå målet om et lite overskudd i 2018, sier direktør Morten Munch-Olsen i en pressemelding.

Oslo, Bergen, Trondheim

Bilkollektivet hadde en omsetning på 22 millioner i første halvår, og hevder med dette å være landets største bildelingsselskap. Flåten består av ca 350 biler fordelt på 7500 brukere hovedsakelig i Oslo. Selskapet samarbeider også tett med søsterorganisasjonene Bildeleringen i Bergen og Bilkollektivet i Trondheim, med til sammen omkring 250 biler. Samarbeidet innebærer at medlemmene kan bruke bil på tvers av organisasjonene.

-- Vi kan ikke legge skjul på at pent vær og mange utfartshelger i mai og juni bidro til overskuddet. Samtidig gjorde vi noen strukturelle grep som fikk effekt både på inntekts og kostnadssiden. Dette er forbedringer som vi også vil få effekter av fremover, sier Munch-Olsen i pressemeldingen.

Bilkollektivet ble etablert i 1995, er non-profit og eiet av medlemmene. Likevel må selskapet drive lønnsomt for å være bærekraftig over tid. Overskuddet investeres i sin helhet tilbake i drift og utvikling.

Fornyer seg

Tjenesten går for tiden gjennom en digital helrenovering.

-- Bilkollektivet har eksistert i mange år, men det som var godt nok for noen år siden er ikke godt nok nå. Vi har derfor startet en kraftig satsning på innovasjon og forretningsutvikling. Vi utvider tilbudet til også å gjelde elsykler, sier Munch-Olsen.

I sommer har Bilkollektivet blant annet gjennomført pilottesting med en nyutviklet app. Alt skal nå være digitalt. Ingen utveksling av nøkler, ingen utfylling av papirskjema, ingen manuelle prosesser.

-- Man kan booke bil der og da, og kjøre med en gang, eller planlegge reisen i forkant. Dette har vært meget vellykket, og rulles nå ut i full skala.

Powered by Labrador CMS