Huddly-utvikler Kristoffer Koch (34) kjøpte 5.000 bitcoins for 200 kroner i 2009.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke solgte han 100 bitcoins for ti millioner kroner.

Det er DN som mandag skriver om Kristoffer Koch (34), som til vanlig er programmerer i videokamera-selskapet Huddly. (Som for øvrig nylig inngikk et partnerskap med Google.)

I 2009 kjøpte han 5000 bitcoins for 200 kroner. Med den nåværende kursen på 16.500 dollar (kl 07:36, via coindesk), ville han hatt en formue på 82,5 millioner dollar, eller 685 millioner kroner på dagens dollarkurs.

Han solgte imidlertid mesteparten av beholdningen (4000 bitcoins) til en kurs på 100 dollar. Til tross for et teoretisk tap på nesten 500 millioner kroner (ved dagens kurs), ga det likevel nok gevinst til blant annet kjøpe en leilighet. Han har også kjøpt en hytte for bitcoin-gevinsten.

-- Lillebroren min erter meg for det, men herregud det går ikke an å tenke slik. Jeg investerte jo bare 200 kroner. Det er hele bunnfradraget på skatten, sier Koch til DN.

I forrige uke solgte han 100 bitcoins til ti millioner kroner. Nå sitter han på 100 bitcoins som har en verdi på om lag 13 millioner kroner.


 

 Christine Steinsholt i Listfully har laget en podcast om hennes gründerreise. Foto: Lucas Weldeghebriel
Christine Steinsholt i Listfully har laget en podcast om hennes gründerreise. Foto: Lucas Weldeghebriel

Podcast alert! Christine har tatt permisjon fra jobben for å starte et selskap. I episode 4 snakker hun med Pål T. Næss i Innovasjon Norge om hvorfor de ikke ville støtte henne.

Last ned podcasten i Itunes eller den podcast-klienten du måtte bruke. 

Hør episoden her.

Powered by Labrador CMS