Bitcoin. Foto: CafeCredit under CC 2.0
Bitcoin. Foto: CafeCredit under CC 2.0

Bitcoin-kursen og krypto-valuta-markedet sprenger nye grenser

Publisert Sist oppdatert

Den totale markedsverdien av kryptovaluta-markedet har passert 300 milliarder dollar.

Ifølge data fra Coinmarketcap.com, er det totalte kryptovaluta-markedet på om lag 300,5 milliarder dollar, skriver Coindesk.com.

Årsaken er en ikke ukjent kryptovaluta ved navn Bitcoin. Valutaen står for omtrent 158 millarder dollar av markedet, og prisen fortsetter å stige. Nå (klokken 09:33, mandag morgen) ligger den på 9.769 dollar for én bitcoin, ifølge Coindesk Bitcoin Price Index.

I Shifters podcast I slutten av mai, diskuterte Salvador Baille i Intelis og Jon Ramvi, som er blockchain-ekspert, om grensen var nådd ved 2000 dollar.

Nå nærmer den seg det femdobbelte av det. For å illustrere veksten til kryptovaluta-markedet, så var den totale verdien på om lag 200 milliarder dollar så sent som 3. november. Den passerte 100 milliarder dollar i juni. Så her kan vi snake om en ekspotentiell vekst i uttrykkets rette forstand.

Det er ikke bare Bitcoin som drar lasset. Lillebroren ethereum, har på nåværende tidspunkt en markedsverdi på 46 milliarder dollar og en kurs på 475 dollar, som betyr en vekst på 25 prosent den siste uken.

Spørsmålet mange stiller seg nå: Er vi på vei inn i en boble?

Skylder på Thanksgiving

Til CNBC sier administrerende direktør i BK Capital Management, Brian Kelly, at han tror det er høytiden Thanksgiving som har skylden.

– Alle jeg har snakket med i kryptovaluta-miljøet sier at samtaleemnet rundt middagsbordet var bitcoin, og at det inspirerte flere familiemedlemmer til å kjøpe bitcoin, sier Kelly.

– Jeg mistenker at det skjedde ved flere middagsbord, sier han, skriver E24.

 Utviklingen av Bitcoin. Kilde: Coinmarketcap.com
Utviklingen av Bitcoin. Kilde: Coinmarketcap.com

 

 Utviklingen av kryptomarkedet. Kilde: Coinmarketcap.com
Utviklingen av kryptomarkedet. Kilde: Coinmarketcap.com

 

Powered by Labrador CMS