EasyPeasy-gründer Jon Ramvi forlater DNB for å bygge blockchain-selskap
DNBs blockchain-ekspert Jon Ramvi syntes 10 måneder i banken var nok. Nå vil han bygge sitt eget blockchain-selskap.
– Drømmen min har alltid vært å skape noe, gjerne et «edge case», og være en del av et lite team som kan få det til å gå rundt, sier Jon Ramvi til Shifter.
Jon Ramvi ble først kjent som 20-åring da han utviklet EasyPeasy. Et linuxbasert operativsystem som ble lastet ned over 2 millioner ganger.
Han har gjennom årene beveget seg over til blockchain-teknologi og har nettopp arrangert Oslo Blockchain Day. I tillegg har han vært med å bygge blockchain-miljøet i Norge gjennom Blockchangers. I april sa han opp sin faste jobb i DNB for å forfølge en idé han mener det er grunnlag for i Norden.
–Jeg har lyst til å bygge et konsulentselskap som også driver med produktutvikling. Nå jobber jeg med å finne flere tekniske poteter som meg ,som kan være med å innføre blockchain i organisasjoner og selskaper. Det finnes mange dyktige utviklere, men ikke så mange som er gode på blockchain, sier han.
Han peker på det amerikanske selskapet ConsenSys som har hatt suksess med samme forretningsmodell, men mener posisjonen i Norden er helt åpen.
–Men hvorfor sluttet du i DNB etter bare 10 måneder?
–Det passet så godt nå. Jeg tjente bra, så jeg har satt av litt penger, i tillegg har jeg investert i digital valuta, renten skal være lav de nærmeste årene og jeg har ikke barn. I tillegg har det vært mye traction rundt blockchain, jeg har et godt nettverk og teknologien begynner å bli stabil, sier han.
Han forteller at han får mange forespørsler fra bedrifter i helt forskjellige industrier som vil lære mer om blockchain.
–Er blockchain en hype?
–Noen vil mene det. Og mange andre har ikke hørt om det og vet ikke hvorfor det er spennende. Nå kommer «Gartners hypecycle 2017» snart. Blockchain var nesten på toppen i fjor. Det er mange som har sagt blockchain er en flopp. Jeg tror ikke det er en hype. Alle industrier vil finne bruksområder for teknologien på kort sikt, men det vil ha enda større betydning på langsikt, sier han.
–Hvilken effekt?
–Den har en demokratiserende effekt. Brukere vil eie sine egne data i større grad. Det er det man kan kalle Web 3.0. Vi vil vekk med siloene. Apper blir bare vinduer inn i dette havet av data. Man kan lage egne regler for sine data. Alle systemer kan snakke med alle systemer, forteller Ramvi.