Puzzel kan bli verdt 700 - 800 millioner kroner.

Vokser mer enn åtte ganger så raskt som markedet -- kan bli verdt 7-800 millioner

Publisert Sist oppdatert

Puzzel vokser i markedet for skybasert programvare, men fortsatt jobber mange kontaktsentre uten slike tjenester.

Puzzel leverer skybasert programvare for kontaktsentre, det vil si styringsverktøy som håndterer inn- og utgående henvendelser gjort via telefon, e-post, chat og sosiale medier, skriver Finansavisen.

Puzzel har i dag en portefølje på 850 kunder i seks land.  Til sammen er det 20.000 personer pålogget i løsningen, og som daglig bruker selskapets programvare, som årlig håndterer 550 millioner henvendelser.

Likevel, til tross for at det europeiske kontaktsentermarkedet blir anslått til å være på rundt fire milliarder dollar -- 33,5 milliarder kroner -- matcher ikke markedet antallet kunder. En tredjedel av alle bedrifter med kontaktsenter sier de vil i skyen, men ikke mer enn 13 - 15 prosent har blitt del av en sky.

Finansavisen har kommet frem til at Puzzel kan komme til å levere en EBITDA (inntjeningen før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) for 2019 på 55 - 60 millioner kroner.

-- Rendyrket selskapet

Siden begynnelsen av 2018 har Puzzel hatt en omsetningsvekst på 14 prosent, og ligger nå på 152,7 millioner kroner. Programvareinntektene hos Puzzel har økt med 25 prosent, mens virksomheten for servicenummer faller etter at myndighetene regulerte markedet. Der er det ventet at inntektene vil bli 11 millioner kroner i år, mot 25 millioner i fjor.

-- Resultatfremgangen skyldes at vi har rendyrket selskapet til å fokusere hundre prosent på skybasert kontaktsenter, pluss at vi har utvidet til flere land som Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og Bulgaria, sier Børge Astrup, konsernsjef i Puzzel, til Finansavisen.

EBIDTA etter årets første halvår endte på 14,6 millioner kroner -- 170 prosent opp fra samme periode i 2017. Puzzels største kunde så langt er forsikringsselskapet If, som i fjor signerte en avtale på 200 millioner kroner, fordelt over fem år.