De bygget læringseventyret Kahoot: Ny supertrio skal hjelpe og investere i startups
De tidligere Kahoot-toppene Tim Moore, Jamie Brooker og Johan Brand er sammen igjen.
I fjor forlot gründerne Jamie Brooker og Johan Brand Kahoot-skuta, for å gå tilbake der det en gang startet, med impact-tech-selskapet We Are Human. Det var tid for å gå inn i nye farvann -- blant annet med det flytende startupkonseptet EntrepreneurshipOne, foreløpig en seilbåt for relasjonsbygging, ideutvikling og testing av ny teknologi.
Nå har de fått med seg nok en Kahoot-stjerne på laget. Tim Moore går av som General Manager og slutter seg til Brooker og Brand.
-- Jeg gikk inn i Kahoot i 2014 da ting begynte å ta av. Min rolle var å skape orden i kaoset. Når Kahoot tre år senere er godt på vei og en ny ledelse var på plass, følte jeg at det var tid for å få i gang blodpumpa og utforske nye muligheter i nye startups, sier Moore om avgangen fra den fremgangsrike læringsstartupen.
Han kaller det en «enkel beslutning” å bli en del av Brand og Brookers We Are Human-prosjekt, der visjonen kort fortalt er å bidra til en bedre verden, med kommersielle prosjekter som endrer menneskelig adferd til det beste for kloden.
-- Jeg har kjent Johan og Jamie i mange år, og vi stoler veldig på hverandre, forteller Moore.
Les også: Kahoot runder 70 millioner brukere. Nå vokser også inntjeningen
Lang reise sammen
Brand og Brooker jobbet også sammen i Moores selskap Playgroup, et selskap som jobbet med å bygge merkevare for flere ledende bedrifter som Mercedes, BBC, HP og Unilever.
-- Vi deler en felles visjon og våre egenskaper utfyller hverandre. Jeg liker systemer, prosess og orden. Johan er den ikke-linjære tenkeren. Jamie er noe midt i mellom der igjen. Så det var et naturlig valg for oss å samarbeide igjen, også denne gangen for å gå inn i noen virkelig store utfordringer, sier Moore.
Videre beskriver han hvordan Johan Brand gjerne er den som kommer opp med den store ideen, mens Brooker og han selv er viktige brikker for å få det realisert.
Fortsatt Kahoot-eiere
Både Moore, Brand og Brooker er fortsatt deleiere i Kahoot, og de vil fortsette å være «evangelister» fra sidelinjen, men det blir liten tid til å være syvende far i huset med planene de har foran seg.
-- Du har åpenbart dine grunner for å gå inn i We Are Human, men var det noen spesielle grunner til at du forlot Kahoot?
-- Det er en overgangstid, med ny ledelse, ny filosofi og nye kommersielle prosjekter. Kahoot er egentlig ikke en startup lenger. Så jeg ville tilbake til det, sier Moore.
Støttende investorer
I et innlegg på Medium forteller Johan Brand mer om strategien fremover.
-- Vi har lært mye av arbeidet med ulike startups, særlig i Kahoot. Det er denne erfaringen vi nå tar med oss videre, sier Brand.
De oppretter også We Are Human Venture som investerer i oppstartsbedrifter, i første omgang i Oslo og London. Johan Brand selv har som kjent tidligere gått inn det nye startupfondet til The Nordic Web, lesespillet Poio og er også inne som investor i Katapult-akseleratoren. (For ordens skyld: Også som investor i Shifter).
-- Vi viderefører partnerstrukturen der vi har hver vår portefølje, men får nå en modell der vi både kan investere og jobbe med selskaper, forklarer Brand.
Tanken er å jobbe tett med gründerbedriftene de investerer i, samtidig som de videreutvikler de ulike konseptene rundt EntreprenurshipOne, men også andre egne konsepter det ifølge Brand er litt for tidlig å snakke om akkurat nå.
Les også: Kahoot-stjerne investerer i lesespill. Nå danner Poio nytt superpar
ELSKER fjellene
Tim Moore vil bo utenfor London, men har et hjerte som fortsatt banker for Norge og Norden.
-- Jeg har jobbet med mange nordmenn, og kulturen har gjort et varig inntrykk meg. Jeg har møtte en rekke selskaper som er drevet av verdibasert entreprenørskap, og de har et ikke-hierarkisk lederskap som passer med min egen filosofi. Jeg vil fortsette å reise frem og tilbake til Oslo for å jobbe med prosjekter, sier han.
Han understreker også at han ELSKER fjellene og snøen. Og som en ihuga snowboarder er Oslo et perfekt utgangspunkt.