Facebook-sjef Mark Zuckerberg forlater Capitol Hill i Washington. Foto: Andrew Harnik/AFP
Facebook-sjef Mark Zuckerberg forlater Capitol Hill i Washington. Foto: Andrew Harnik/AFP

Zuckerberg i slips på plass i Kongressen: I kveld er det klar for grilling

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag møter Facebook-gründer Mark Zuckerberg til høring i justiskomiteen i Senatet, der han skal spørres ut om Cambridge Analytica-skandalen.

Hele Zuckerbergs forklaring har blitt lekket til mediene i forkant av høringen, og er blant annet gjengitt i sin helhet hos CNBC.

– Vi anså ikke vårt eget ansvarsområde som bredt nok, og det var en stor feil. Det var min feil, og jeg er lei meg for det, skriver Facebook-grunnleggeren i manuset.

Høringen er ventet å begynne klokken 20.15 norsk tid, og onsdag klokken 16 følger en ytterligere utspørring i Representantenes hus.

Flere millioner rammet

I mars ble det kjent at analyseselskapet Cambridge Analytica har samlet inn personopplysninger fra om lag 87 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet blant annet til Donald Trumps valgkampstab.

Zuckerberg opplyste nylig at også rundt 146 millioner personer kan ha mottatt innhold fra St. Petersburg-baserte IRA, som i forrige måned ble rammet av sanksjoner fra USAs regjering, anklaget for å ha blandet seg inn i det amerikanske valget i 2016.

Tirsdagens høring er ventet å dreie seg om hvordan Facebook har tenkt å begrense tredjeparters tilgang til opplysninger om brukere av det sosiale mediet. Konseptet er samtidig en grunnleggende inntektskilde for Facebook.

Møter i dress

Fordi Zuckerberg er viden kjent for alltid å kle seg i jeans, joggesko og T-skjorte, har mange lurt på om han vil ta på seg dressen når han skal forklare seg i Kongressen.

Da han allerede under forhåndssamtaler i Kongressen mandag hadde på seg dress og slips, fjernet han all tvil, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er uansett langt fra første gang offentligheten får se en penkledd Zuckerberg. I 2009 gjorde han det til en personlig utfordring å gå med slips hver eneste dag.

(©NTB)