Camilla Kamberg
Camilla Kamberg

NEW henter ny partner og etablerer seg i Oslo: Vil bruke mer tid på det som er gøy

Publisert

Camilla Kamberg går inn som ny partner i NEW når selskapet nå går for fullt inn i Oslo.  

Kamberg har de siste 15 årene vært konsulent i Accenture. Hun har hun hatt sin spesialisering innenfor bank og forsikring og ledet både bank, tech advisory og Consulting enheten innenfor finans. Hun har i det siste jobbet mye med mulighetene ny teknologi fintech samarbeid gir. Camilla er utdannet siviløkonom, men har alltid jobbet i grensesnittet forretning - IT, og trivdes med det.

− Nå var det riktig tid å gå videre på. Jeg klarte ikke sitte på sidelinjen lenger, men vil være med å skape disse endringene, ha skin in the game og utfordre det etablerte. For det var jo ikke konsulent man skulle bli, selv jeg har trivdes veldig godt i de årene jeg har vært hos Accenture, forteller hun.

NEW kan best beskrives som en startup-fabrikk i regi av noen av Norges mest profilerte tech-hoder og NEW har til nå etablert 8 selskaper enten i samarbeid eller alene. Selskapet begynte i Bergen og etablerer seg nå for fullt i Oslo. Og vi er jo alltid på jakt etter flere flinke folk sier hun.

− Hvorfor gikk du for denne jobben?

− NEW har en veldig spennende modell hvor vi går inn i markeder hvor vi kan disrupte og lage nye forretningsmodeller. Vi etablerer gjerne joint venture−selskaper med nye eller etablerte aktører. Dette gjør at vi har gode og sammenfallende incentivordninger når vi lager nye produkter og selskap i fellesskap. I tillegg er det også veldig flinke folk her, som komplimenterer hverandre, og som sitter på et godt nettverk vi bruker som byggeblokker. Vi kan for eksempel gå inn med vår egen kompetanse på teknologi og lage en plattform og et økosystem av tjenester med partnere, vi kjører innovasjonsprosesser der vi kan bruke partnere til å lage hele eller deler av løsningene, og vi kan også ha IP på teknologien slik at vi kan whitelable den. Det er mange muligheter.

− Hva skal du gjøre?

− I første omgang skal jeg jobbe med et fintech−selskap, ZLT Payment Solution, og vil ha ansvar for å ta løsningen ut i markedet. ZTL vil med mulighetene PSD2  gir gjøre betalinger enklere for små og mellomstore bedrifter.

I tillegg skal hun jobbe med skaleringen av et mobilitetskonsept, Imove, som NEW har utviklet sammen med partnere.

Hva ser du frem til?

− Jeg ser frem til å være med og ta de nye forretningsmodellene ut i markedet raskt. Vi går inn på eiersiden, og sitter aktivt inne og i styret. Det jeg har gjort tidligere som konsulent er å gi råd og være med å gjennomføre prosjektene, men du må gjennom mange beslutningsnivå i et selskap - og selv om alle mener det er et bra produkt som skal ut på markedet, stopper det ofte opp eller tar lang tid i intern prioritering. Nå vil jeg jobbe med caser der vi sitter i sentrale roller og når du er aktivt inne på eiersiden er det jo mulig med korte beslutningsveier og rask time to market, sier hun.

Camilla legger til at hun ser frem til å kunne bruke mer tid på det som er gøy; å jobbe aktivt for å løse reelle problemer.

Hun er i tillegg på vei inn i styret i et pensjonsutfordrerselskap, Duvi Pensjon, og gleder seg også til å ta fatt på styrearbeid.

Powered by Labrador CMS