Magnus Carlsen under Norway Chess Stavanger 2018, der han møtte Fabiano Caruana. 
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Magnus Carlsen under Norway Chess Stavanger 2018, der han møtte Fabiano Caruana. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Carlsen-selskap verdt en halv milliard

Magnus Carlsen-selskapet Play-Magnus nyter også godt av corona-bølgen.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom selskapet – som Magnus og faren Henrik Carlsen eier cirka 16 prosent av – sikret de seg for ett år siden nettstedene chess24.com og chessable.com.

Nylig ble «Magnus Carlsen Invitational» spilt på chess24.com – og tirsdag starter «Magnus Carlsen Tour», som også skal spilles på dette nettstedet, med til sammen 10 millioner kroner i premier.

– Nå i disse corona-tider passer det godt å ha sin egen plattform, sier Magnus Carlsen til VG.

– Jeg håper at selskapet vil vokse, selvfølgelig. Først og fremst er det fint å ha chess24.com som en plattform der jeg kan få utløp for en del av de ideene som jeg og andre i teamet har.

I februar hentet Play Magnus inn 126 millioner kroner i en aksjeemisjon ledet av det norske statlige eide Investinor, i tillegg til sveitsiske Cape Capital. Etter emisjonen har selskapet fått en verdivurdering på 531 millioner kroner.

– Investinor ser etter selskaper som kan bli verdensledende på sitt område. Vi mener at Play Magnus har en unik posisjon og et klart potensial for å ta store deler av det digitale markedet for sjakk globalt, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor til avisen.