Epicenters lokaler i Stockholm. Foto: Epicenter

Åpner 8.000 kvadratmeter stort innovasjonshus i Oslo

Publisert Sist oppdatert

De første medlemmene skal flytte inn i Epicenter i november. 

Det nye innovasjonshuset skal være i Pilestredet 33 -- i det tidligere Shell-bygget, ifølge en pressemelding fra Epicenter. Epicenter Oslo er opprettet for etablerte selskaper som vil utvikle digitale ferdigheter, og voksende digitale selskaper som er ute av inkubatorfasen.

Oslo Areal og Epicenter Oslo jobber sammen om å skape det de beskriver som et digitalt innovasjonsmiljø, der medlemskap gir tilgang til samarbeid, innovasjons- og vekstlaboratorier, kunnskapsformidling, arrangementer og smarte arbeidsplasser.

Epicenter, som opprinnelig kommer fra Stockholm i Sverige, oppgir i pressemeldingen å ha opplevd suksess i den svenske hovedstaden. Dette skal ha ført til mange forespørsler om hvilke byer de etterhvert vil gå inn i, og nå blir altså Oslo én av disse.

-- Epicenter blir et dynamisk, innovativt miljø hvor vår erfaring med samarbeid, læring og fleksible arbeidsplasser er en del av tilbudet. Dette har vi stor tro på at kan spille en ny og viktig rolle for næringslivet i Oslo. Derfor er vi svært begeistret over å allerede ha signert en rekke medlemmer som en del av huben, sier Peter Jetzel, COO i Epicenter Oslo.

Den utvidede tilstedeværelsen i Norden skal også skape "muligheter og synergier" for de over 4000 eksisterende medlemmene. Pilestredet 33 skal -- i tillegg til å være et innovasjonshus -- gi plass for blant annet Optin Bank, Ergo Ergo og Bertel O. Steen.