Element håper utstedelse av kryptovaluta vil gi verdi for selskapets aksjonærer.

Tapte 800.000 dollar i første halvår -- vil lansere råvarebasert kryptovaluta i år

Publisert Sist oppdatert

Element -- tidligere Intex -- har sett aksjekursen gå oppover med opptil 23 prosent i første halvår, til tross for underskuddet. 

Nå har Element planer om å satse på kryptovaluta, og har sendt inn søknad om å få starte prøveproduksjon, skriver Finansavisen.

-- Vi opplever høy interesse for Ambershaw-prosjektet i Canada, hvor vi nå har søkt om å starte prøveproduksjon, sier administrerende direktør Cecilie Grue til avisen.

Element venter på at søknaden skal godkjennes i løpet av en halvannet måned, og beholder ambisjonen om å børsnotere selskapet i 2019. Dette skal bidra til å synliggjøre verdiene i selskapet.

Element er et råvarekonglomerat som også satser på kryptovaluta, hvis hovedvirksomhet er oppkjøp av "undervurderte" gruveselskaper som kan oppnå positiv kontantstrøm. I tillegg skal selskapet selge digitale penger knyttet til nikkel, jern og stål. De første Iron- og Ele-tokens skal tilbys innen nyttår.

Ble en del av kryptovaluta-bølgen

Da Element var Intex, fokuserte de kun på gruvedrift i Norge, Canada og på Filippinene. Med navneendringen kom også nyheten om at de ville satse på kryptovaluta. I takt med at bitcoinkursen steg kraftig, gikk Element-kursen fra 1,15 til 5,86 kroner -- på ti uker. Dette var imidlertid kortvarig, og siden nyttår har Bitcoin- og Element-kursene gått ned 45 prosent.

Element har likevel troen på at kryptovaluta også i fremtiden vil ha et marked.

-- Tokens, og særlig såkalte stable tokens som Iron-token, vil for eksempel ha en funksjon som betalingsmiddel på linje med annen kryptovaluta, sier Grue til Finansavisen.

Salg av tokens vil likevel ikke erstatte investeringer i selskapets aksjer. De skal supplere for aktører som ønsker eksponering i kryptovaluta.