En Uber Jump-syklist sett ovenfra. Foto: Uber Jump
En Uber Jump-syklist sett ovenfra. Foto: Uber Jump

Uber lanserer nytt prosjekt for el-satsning: Vil la scootere og sykler kjøre selv

Publisert   Sist oppdatert

Uber vil integrere autonom teknologi i sine elsykler og scootere, skriver 3D Robotics-direktøren Chris Anderson på Twitter. 

Den nye divisjonen hos Uber, Micromobility Robotics, kommer til å bli en del av sykkeldelingsselskapet Jump. Planen er at sykler og scootere skal kjøre seg selv til ladestasjoner -- eller de stedene der føreren vil.

Med andre ord kan både gående og kjørende oppleve at førerløse sykler og scootere finner veien gjennom bygatene og til gunstige lokasjoner, om ikke så altfor lenge.

Chris Anderson, administrerende direktør for 3D Robotics, skrev om nyheten på Twitter-kontoen sin, da han deltok på DIY Robotics i helgen.

Exciting announcement from @UberATG at today's @DIYRobocars event. "Micromobility" = autononomous scooters & bikes that can drive themselves to charging or better locations. Hiring now pic.twitter.com/sOjroo8XZI

— Chris Anderson (@chr1sa) January 20, 2019

Uber skal allerede ha begynt på rekrutteringsprosessen til den nye satsningen, som kan gjøre at Ubers mikromobilitetsbusiness blir mindre avhengig av mennesker for å lade kjøretøyene. Det er for eksempel mulig å se for seg et scenario der Uber setter inn nyladede sykler og scootere til områder der tilsvarende kjøretøy har dårlig batteri -- og at disse batteriene kan byttes ut og lades mens kjøretøyene fortsetter å gå på veien, med nye batterier.