Hello Alfred kombinerer kunstig intelligens (AI) med menneskelige ressurser - for å kunne ta seg av alle store og mindre gjøremål i hjemmet. Foto: Hello Alfred

Hello Alfred er et av verdens mest innovative selskaper - med Bjelland jr. fra Oslo på laget

Publisert Sist oppdatert

Butlertjenesten Hello Alfred ble nylig kåret til et av verdens mest innovative selskaper i kategorien «retail», skriver Finansavisen. Sentralt i driften står Christian Bjelland jr. 

Hello Alfred tar seg av tidkrevende oppgaver - «slik at du kan fokuserer på det du elsker», skriver tjenesten på egen hjemmeside: vask av klær, stryking av skjorter, kjøp av blomster … Alt utført i en kombinasjon av kunstig intelligens (AI) og menneskelige ressurser.

– Akkurat nå er det ekspansjon i Nord-Amerika som står øverst på listen. Vi skal bruke 2018 på å tilby tjenesten vår til flere storbyer, men etterhvert vil nok byer som London være aktuelle, sier Christian Bjelland jr. til Finansavisen.

Bjellands rolle i selskapet er konsentrert rundt markedsføring og strategi. Han har blant annet jobbet for å opprette partnerskap med store merkevareselskap som dermed kan tilby produkter eller teste nye varer på Alfreds kunder, skriver avisen.

Og nå har altså selskapet havnet på radaren til Fast Company. Ratail-listen toppes av Amazon foran Walmart - og på en sjetteplass finner vi Alfred.

– Ved hjelp av teknologi vet vi ting om kundene våre som de selv kanskje ikke er klar over, men også enklere ting som om liker en spesiell type kaffe eller en tannpasta de foretrekker, om de drikker alkohol og hva som må gjøres i hjemmet om de for eksempel skal invitere gjester i et middagsselskap, sier Bjelland til Finansavisen.