Barack Obama kommer til Norge i september. Den tidligere amerikanske presidenten skal tale for norske næringslivsledere. Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Oslo Business Forum med tap på nær en halv million før Obama-besøk

Publisert Sist oppdatert

Driftsresultatet til selskapet bak Oslo Business Forum viser et tap på nær en halv million kroner, men selskapet er ikke bekymret. 

Årsregnskapet viser også at Walkovers bokførte verdier ikke er store nok til å dekke selskapets gjeld, skriver Finansavisen.

Walkover ble startet i 2015 av BI-studentene Christoffer Omberg og Marius Røed Wang.

Nå risikerer de å ikke kunne fortsette driften, ifølge Pål Berthling-Hansen, førsteamanuensis ved Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI.

– Dersom Walkover fortsatt taper penger i 2018, og ingen eiere går inn med mer kapital, så er det en reell fare for at de må melde oppbud eller avvikle, sier BI-forskerer til Finansavisen.

Walkover-sjefen er imidlertid ikke bekymret. Parallelt med den økonomiske situasjonen, økte nemlig selskapet omsetningen med 3 millioner kroner til 5,6 millioner kroner i fjor.

Overfor Finansavisen estimerer han nå en omsetning på mellom 25 og 30 millioner kroner i 2018.

– Vi skal bedre den økonomiske situasjonen med nye inntektskilder. Blant annet har vi startet en avdeling for innholdsmarkedsføring som vil generere rundt 4 millioner kroner i salgsinntekter i 2018, sier Omberg til avisen.

Barack Obama står på scenen under Oslo Business Forum 26. september.