Jan H. Solhøy er ny CTO i Vipps.
Jan H. Solhøy er ny CTO i Vipps.

Vipps styrker ledelsen - henter Cisco-topp: «Jeg gleder meg stort til å være med på reisen»

Publisert Sist oppdatert

Jan H. Solhøy skal lede teknologi-enheten i Vipps. 

På tampen av sommeren jaktet Vipps «en offensiv, involverende og faglig sterk teknolog». Nå har de rekruttert Jan H. Solhøy - «en lederprofil som passer vår kultur», skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi konkurrerer med verdens største teknologiselskaper, og et sterkt teknologi-miljø er avgjørende for en fortsatt suksess for Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg - og fortsetter:

– Vi har nå fått muligheten til å rekruttere en tung CTO med nye tanker og metoder, og ikke minst svært solid teknologi-kompetanse. Jan har både strategisk og operativ erfaring fra både telecom, operatør- og IT-markedet, sier han om sin nye kollega.

Les også: Berit Svendsen blir utenlandssjef i Vipps

– Uslåelig kombinasjon

Solhøy kommer fra stillingen som CTO og «Head of Systems Engineering» i Cisco Norge. Han vært ansvarlig for alle tekniske løsninger og arkitekturer i både det norske og islandske markedet.

− Vipps AS har et fantastisk utgangspunkt for innovasjon og vekst, hvor tre markedsledende løsninger og tjenester nå er samlet i ett. Nasjonalt betalings- og ID system, sammen med start-up mentaliteten til Vipps, er en uslåelig kombinasjon, sier Solhøy.

Han får nå ansvaret for utvikling, drift og infrastruktur, og skal jobbe med både strategiutvikling og målstyring for teknologi i selskapet som helhet.

− Fintech blir truffet raskt av nye teknologitrender gjennom stadig økende konkurranse, økt regulering for åpne standarder, åpne grensesnitt og ikke minst et økosystem i kjapp utvikling. Det blir jeg både motivert og inspirert av, og gjør at jeg gleder meg stort til å være med på reisen til Vipps AS fremover, sier han.

Powered by Labrador CMS