Karen Elisabeth Ohm Heskja er investeringssjef i DNB Ventures. Foto: Vilde Mebust Erichsen

DNB ser til Danmark: Jakter nye fintech-investeringer

Publisert Sist oppdatert

Den norske storbanken inngår samarbeid med Copenhagen FinTech. 

Sammen skal de "støtte innovasjon og vekst" i det nordiske fintech-økosystemet, skriver aktørene i en melding.

– Dette er utrolig viktig for oss. Det danske fintech-økosystemet blomstrer, og vi ser mange nye startups akselerere ved Copenhagen FinTech Lab, sier Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen FinTech.

Han sier DNB i så måte vil være en interessant samarbeidspartner når disse bedriftene skal skalere virksomheten i Norden.

I fjor investerte DNB 29 millioner kroner i det danske fintech-selskapet Nordic API Gateway. Selskapets spareapp Spiir har gått som en farsott i hjemlandet, med 320.000 brukere. I sommer lanserte de i Norge.

– Hvis du ser på Norge og Danmark, har vi ganske velutdannede befolkninger, men det er fortsatt et problem å ha oversikt over privatøkonomien, uttalte gründer Rune Mai i et intervju med Shifter.

Les også: Derfor var det deiligere å være DNB i Danmark: Ut av landet for å finne gründerne som løste et av deres største problemer

Søke nye investeringsmuligheter

Det nye samarbeidet mellom DNB og Copenhagen FinTech skal ifølge meldingen styrke båndet ytterligere.

– Vi tror en åpen tilnærming til bank vil være nøkkelen til å konkurrere og være relevant i fremtiden, sier Petter Lee-Johannessen i DNB New Business.

– Samarbeid på tvers av geografier, industrier og segmenter vil være avgjørende for å skape verdi og drive innovasjon, sier han videre. 

50 fintech-startups er tilknyttet Copenhagen FinTech Lab i København. DNB blir en del av Global Advisory Board og skal delta på arrangementer og konferanser samt kontinuerlig søke potensielle partnerskap og investeringsmuligheter.

En vinn-vinn for alle, sier Krogh Jensen. 

Simon Schou (Cph. FinTech), Fredrik Abel (DNB), Thomas Krogh Jensen (Cph. FinTech), Karen Elisabeth Ohm Heskja (DNB) and Petter Lee-Johannessen (DNB).

Les også: DNBs nye toppsjef vil skape «et nytt Vipps» og forsetter trålingen etter de beste gründerne