Knut Klonteig Nielsen er CFO i Alva. Foto: Presse

Studenten har hentet flere titalls millioner kroner i «soft funding». Slik gjorde han det

Magnus Peter Harnes

Magnus Peter Harnes

Journalist

Publisert 4. september 2019

Da ingeniøren fikk ansvaret for finansieringen i Alva, var strategien klar: «Søk på alt. Punktum.» Det resulterte i 60 millioner kroner og en mastergrad om metoden. Her deler Knut Klonteig Nielsen sine beste tips.

– Man møter ofte investorer som forventer at du har «makset ut» det du har av muligheter i det offentlige virkemiddelapparatet før du kommer til dem og ber om penger. Hvorfor ikke, på en måte?

Knut Klonteig Nielsen er finansieringsansvarlig (CFO) i Alva Industries, NTNU-bedriften som tar sikte på å bli den foretrukne leverandøren av elektriske motorløsninger globalt. I juni viste selskapet med ni ansatte frem sine første produkter, og de jobber nå aktivt med norske så vel som amerikanske kunder, hovedsakelig innen droneteknologi.

Planen for året inkluderte i utgangspunktet en emisjon på omkring 30 millioner kroner en gang utpå høsten. Nå har bedriften skjøvet kapitalinnhentingen til neste år.

De har nok til å holde det gående en stund.

Fra januar 2017 til juni 2019 hentet selskapet nesten 60 millioner kroner (5,3 millioner euro og 5 millioner norske kroner), drevet frem av det offentlige virkemiddelapparatet. Klonteig Nielsen står bak samtlige søknader, men har noen ganger samarbeidet med investor Runar Søråsen. Siden januar 2017 har de søkt om støtte 22 ganger fra 17 ulike ordninger, hvorav 14 har blitt innvilget.

Slik gjorde han det.

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.