UTFORDRER:  Viv er den siste i rekken av personlige, stemmestyrte assistenter.
UTFORDRER: Viv er den siste i rekken av personlige, stemmestyrte assistenter.

Den norske kongen av stemmestyring selger "Viv" til Samsung. Fra før har han solgt "Siri" til Apple.

Publisert Sist oppdatert

Bare få måneder etter at norskamerikaneren Dag Kittlaus presenterte sin nye stemmestyringsteknologi snapper Samung den opp.

Kittlaus, som solgte Siri til Apple for 1,2 milliarder kroner i 2010, presenterte i våres sitt nye produkt: Viv.

På konferansen TechCrunch Disrupt NY, viste Kittlaus frem sin seneste kreasjon. Viv er en AI-plattform som har som mål å bli «det intelligente grensesnittet til alt».

Blant annet vil Viv enkelt kunne svare på komplekse fraser som: «Vil det bli varmere enn 70 (f) ved Golden gate bridge etter klokken 17, dagen etter i morgen.

Kittlaus demonstrerte også hvor enkelt det vil være å booke hotellrom eller Uber gjennom Viv.

Kittlaus blir i ledelsen

I natt norsk tid sendte Samsung ut en pressemelding der de melder at de kjøper selskapet til Kittlaus. Giganten skriver at gründerne Kittlaus, Adam Cheyer og Chris Brigham vil bli med videre. Viv Labs vil fortsette å operere uavhengig av Samsung, med den eksisterende ledelsen, men jobbe tett med Samsungs Mobile Communication busines

– I motsetning til andre AI-baserte tjenester, har Viv en sofistikert forståelse for naturlig tale, maskinlæringskapasitet og strategiske samarbeid som vil berike et bredere økosystem, sier Injong Rhee, CTO i Mobile Communications businessi Samsung Electronics.

– Vi ble bygget med tanke på både forbrukere og utviklere. Dette doble fokuset er også det som gjorde at vi så på Viv som en perfekt kandidat til å integreres i Samsungs produkter, når måten vi nå interagerer med teknologien skifter til stemmestyring og kunstig intelligens, sier Rhee.

Slik fungerer Viv

Kittlaus har studert på BI. Han er halvt norsk, moren Liv er fra Ekeberg i Oslo, mens faren er fra Chicago, ifølge E24. Han har tilbrakt utallige ferier i Norge, og har bodd i Norge i syv år, sies det også. Han har også hatt ulike lederstillinger i Telenor, og var også sjef for Djuice.

Kittlaus fikk 1,2 milliarder kroner for Siri da han solgte det til Apple i 2010. Prisen nå er ennå ikke kjent. Under kan du se hvordan Viv fungerer.

 

NYHET FRA SHIFTER: PODCAST

Hvordan bygge produkter dine kunder ikke klarer å la være å bruke? I ukens episode snakker vi med Nir Eyal, som er på bestselgerlisten til Wall Street Journal med boken «Hooked: How to Build Habit-Forming Products»

Nir har utviklet det han haller «The Hook Model», som er et rammeverk for å identifisere nøkkelegenskaper ved «vane-produserende» produkter. Du vet, tjenester du rett og slett ikke kan la være å bruke som Facebook, Twitter, Google og andre.

Hvis du er en innovatør eller gründer, så er denne episoden for deg.

Nir Eyal kommer til Norge 20. oktober, og som mediepartner på Corporate Innovation Day, kan vi tilby rabatt på billetten hvis du bruker koden «shifter».

Hør hele episoden her, last ned i Itunes, eller podcastklienten du vanligvis bruker.

 

Powered by Labrador CMS