Petter Skulstad, gründer og daglig leder i Dealflow.
Dealflow nidoblet underskuddet i fjor - tror på lønnsomhet neste år
Nå forbereder folkefinansieringselskapet ny emisjon, og henter tung kompetanse til styret.
Det første ordentlige driftsåret til den bergenske folkefinansieringsplattformen Dealflow endte med et underskudd på drøyt fem millioner kroner, fra minus en halv million året før. Omsetningen var på 436.470 kroner.
– Som forventet, sier daglig leder Petter Skulstad i Dealflow om årsregnskapet.
Selskapet er en av få norske crowdfunding-bedrifter med konsesjon fra Finanstilsynet, gjennom sin status som agent for Norne Securities. Til høsten venter de også å få egen konsesjon, og girer i den sammenheng opp ambisjonene.
Siden april i år har Dealflow økt inntaket av selskaper til plattformen, og Skulstad forventer en "svært travel høst". Akkurat nå har selskapet tre pågående kampanjer, hvorav én - for ordre- og betalingsløsningen Payrest - har nådd minstemålet på 2,5 millioner kroner nesten tre uker før fristen. Ytterligere tre kampanjer er planlagt.
Les også: Én av fire reinvesterte i crowdfunding-suksesser
– Vi opplever mer og mer oppmerksomhet fra selskaper som ønsker å hente kapital, men også fra investorer som etterlyser spennende prosjekter. I tillegg gir flere etablerte aktører oss oppmerksomhet. Det er ingen tvil om at denne måten å hente kapital i Norge begynner å etablere seg, sier Skulstad.
Han regner med at selskapet, som tjener penger ved å ta fem prosent av all innsamlet kapital på plattformen, vil omsette for mellom 3,5 millioner og 4 millioner kroner i år.
Så langt i år har de gjennomført flere kampanjer enn planlagt, og omsetningen for første halvår var omtrent 20 prosent høyere enn budsjettert, opplyser Skulstad.
– Vi går nok i minus i 2019, men ser for oss at vi oppnår lønnsomhet i løpet av 2020, sier han.
Skal hente penger…
Veien dit er imidlertid brolagt med en rekke krav fra Finanstilsynet, deriblant et kapitalkrav som tvinger selskapet til å gjøre en emisjon på sensommeren.
– Vi trenger ikke penger til videre drift, men vi trenger frisk egenkapital på grunn av kapitalkrav fra Finanstilsynet, bekrefter Skulstad.
Les også: Dealflow skal samarbeide med DNB om folkefinansiering
Selskapet gjennomførte forrige kapitalinnhenting i august 2018. Da hentet de fem millioner kroner.
– Vi har flere eksterne investorer som har bekreftet at de ønsker å være med, men også mange av dagens aksjonærer har vært klare på de ønsker å delta i emisjonen, forteller crowdfunding-gründeren, men vil ikke spesifisere hvem som er med eller hvor mye penger som skal samles inn.
…og kompetanse
Ett nytt navn som blir å finne på neste års aksjonærliste er likevel klart.
Finansmannen Eivind Hadler-Olsen, som blant annet har vært CEO i Fearnley Securities, er nylig valgt inn som styremedlem i Dealflow og kommer til å være med på emisjonen.
Han er i dag styremedlem i en rekke selskaper, inkludert Holberg Fondsforvaltning og Finansco.
– Han ser at Norsk finansbransje står foran en stor digitalisering -og endringsprosess, sier Skulstad om "nysigneringen".
Med kompetansen til Hadler-Olsen på laget ønsker Dealflow ifølge Skulstad å kombinere de tradisjonelle meglerhusenes erfaringer og tankesett med deres egne "nye teknologiske løsninger og forretningsmodeller."
– Dealflow er blant de mest spennende norske fintechselskapene. Norsk finansbransje står foran en stor digitalisering -og endringsprosess. Dealflow har fått til imponerende ting på kort tid, og jeg ser frem til å bidra på denne reisen, sier Hadler-Olsen.
Les også: Cultura Bank gikk motstrøms - satte norgesrekord i folkefinansiering