Director for Organization transformation i Deloitte, Frode Sivertsen
Director for Organization transformation i Deloitte, Frode Sivertsen

Grepene som skal rydde opp i pengestrømmene fra det offentlige

Sammenslåinger, fjerning av støtteordninger og tydeligere rollefordelinger. Dette er de viktigste endringene foreslått i en ny rapport til Regjeringen.

Publisert   Sist oppdatert

Etter 12 000 konsulent-timer er rapporten til Deloitte klar. Med 27 anbefalinger rokker de om på flere deler av det såkalte virkemiddelapparatet, altså de i dag 20 offentlige aktørene som skal fremme verdiskaping og arbeidsplasser her til lands - der i blant Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Siva.

– Innovasjon Norge støtter rapportens mål og håper gjennomgangen vil føre til endringer som gjør det lettere for bedrifter i hele Norge å finne relevant kompetanse og egnede virkemidler for sitt prosjekt. Vi er positive til at konsulentene foreslår fire store virkemiddelgrupperinger som kan skape et mer helhetlig og brukervennlig virkemiddelapparat, sjef i Innovasjon Norge, Håkon Haugli i en pressemelding om rapporten og legger til:

– Samtidig synes vi at rapporten i for liten grad løser den oppgaven som ble trukket frem som en av de viktigste, å designe et virkemiddelapparat som er mindre komplekst og lettere å navigere i for bedriftene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]