Teamet i Qapital. Foto: Pressefoto
Teamet i Qapital. Foto: Pressefoto

Denne spareappen brant 150 millioner i fjor

Publisert Sist oppdatert

Det koster å være et av Nordens heteste fintech-selskaper.

Svenske Qapital har snart hentet inn en halv milliard svenske kroner, og pengene har åpenbart fått ben å gå på, viser en artikkel hos nettstedet Breakit.

I likhet med andre tjenester som Dreams og Spiff har man i appen utviklet ulike triggere for å få brukerne til å spare noen kroner her og der. For eksempel kan man ved kjøp av en bussbillett til 21 kroner, runde oppover og sette av 9 kroner til sparing. Man kan også sette opp et budsjett for seg selv. Klarer man å holde seg under budsjettet, vil pengene bli satt av til sparing.

Den store forskjellen til Dreams er imidlertid at selskapet har droppet hjemmemarkedet og gått direkte til USA.

Inntektene så langt har vært sparsommelige, med 2,7 millioner svenske kroner, en 58.-del av utgiftene. Kostnadene har gått til å videreutvikle sparetjenesten, sette opp muligheter for lønnskonto med bankkort, samt å markedsføre tjenesten i USA. Selskapet utvikler også en egen investeringstjeneste. Målet er å bli en fullskala bank.

-- Vi fokuserar på langsiktig lønnsomhet og på å skalere opp virksomheten, skriver gründer George Friedman i Qapital til Breakit i en epost.