Didrik Dege Dimmen i Flowmotion bruker stabilisatoren selskapet har utviklet, og tar en selfie. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Didrik Dege Dimmen i Flowmotion bruker stabilisatoren selskapet har utviklet, og tar en selfie. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Podcast med Flowmotion-Didrik: BMX-proffen som ble gründer. Om hvordan det er å gå på trynet på sykkel og i business, til å lykkes med tidenes crowdfunding

Publisert Sist oppdatert

Det var skikkelig «faen». Jeg tok meg selv i å dra på lesesalen og begynne å studere igjen. Det var en escape fra reality, sier Didrik Dege Dimmen i Flowmotion om den dagen da businessideen til kamerastabilisator-startupen falt som en stein. Slik kom de raskt tilbake i flytsonen.

Didrik Dege Dimmen hadde vunnet norgesmesterskapet i BMX-sykling fire ganger og var proff i Barcelona. Det var dette han hadde drømt om hele barndommen, men så en dag våknet han.

– Jeg spurte meg selv helt ærlig hva jeg likte å gjøre. Det var ikke sykling, sier Didrik Dege Dimmen i Shifters seneste podcast.

Det var slik han endte opp som medgründer og markedssjef i kamerastabilisator-startupen Flowmotion. Der er han er viden kjent for sine helt ekstraordinære pitcher, som blant annet inkluderer en "back flip" med sykkelen ned i et hull i isen.

Dramaet

Det var gjennom BMX-syklingen Dege Dimmen kom i kontakt med Lars Mangerud Flesland første gang. Flowmotion-gründer Mangerud Flesland ville nemlig ha ham til å teste en prototype til det som den gangen var en stabilisator til actionkameraet GoPro.

I podcasten forteller han om den dramatiske dagen da businessideen til Flowmotion gikk i bakken så det sang. Alt så ut til å stemme. Gründerne visste at det var «et sinnssykt behov» for produktet, "alle" slet med "shaky video" på GoPro. På to år hadde de bygd opp et stort community, de hadde moment, og nå var de klar for å dunke stabilisatoren ut i markedet gjennom en crowdfunding-kampanje på Kickstarter.

– Det som skjedde like før vi skulle lansere, var at GoPro selv kom med en egen stabilisator. Det var skikkelig «faen». Jeg tok meg selv i å dra på lesesalen og begynne å studere igjen. Det var en escape fra reality, sier Dege Dimmen om nedturen.

I Podcasten får dere høre hvordan Flowmotion-teamet snudde seg om på et par uker, tweaket på produktet, og vant tilbake trua. Og etter hvert gjennomførte en av tidenes norske crowdfunding-kampanjer på Kickstarter.

 "Helt sinnssyk"

Didrik Dege Dimmen forteller hvordan de gikk frem i crowdfundingen, og hvordan han reiste fra Lofoten til Venice Beach for å filme produktvideoer i løpet av noen hektiske uker.  

– Kampanjen var helt sinnssyk. Vi måtte ha 500.000 dollar for å være fornøyd. En million var far out. Så knuste vi forbi de siste dagene, forteller han.

I podcasten blir det mer om entreprenørskolen, om produksjonen i kina, om henting av kapital, og mye annet.

 


20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper. Dit kommer blant annet Didrik Dege Dimmen og Lars Mangerud Flesland i Flowmotion. Det ble utsolgt raskt, så vi har flyttet arrangementet til Edderkoppen Scene for å få bedre plass. Så bare å forte seg å kjøpe før det blir utsolgt igjen:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere, kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, den her omtalte Telia-sjefen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt