Britiske Phillip Reay
Britiske Phillip Reay

Dignio girer opp den britiske satsingen: Henter kompetanse fra helsevesenet

Ny sjef for tekniske løsninger i Storbritannia på plass.

Publisert Sist oppdatert

Helsetech-startupen Dignio har en rekke prosjekter på gang i Storbritannia. Nå "overgår ressursbehovet kapasiteten", opplyser selskapet i en pressemelding, og de styrker derfor tilstedeværelsen i Birmingham.

Denne uken starter britiske Phillip Reay i stillingen som sjef for tekniske løsninger i Storbritannia. Han skal være bindeleddet mellom Dignios kunder og utviklere på de britiske øyene.

– Det er ikke lett å satse internasjonalt, men mye hardt arbeid har gitt gode resultater for oss. Vi har nå flere pasienter på løsningen, en langsiktig avtale knyttet til personlig tilpasset medisin og andre spennende prosjekter som står på trappene. For å levere på det nivået vi ønsker – og for å finne nye muligheter har vi nå fått inn svært relevant kompetanse til selskapet, sier operativ leder Ole Daniel Nitter.

Nitter ble selv hentet "hjem" fra en toppjobb i Indonesia tidligere i år.

Reay har ifølge pressemeldingen erfaring fra flere tech-startups, og har også arbeidet både for og opp mot det statlige helsevesenet i Storbritannia, NHS.

– Storbritannia roper etter nye løsninger for å gjøre helsevesenet mer bærekraftig, sier Reay.

– Min erfaring fra NHS vil komme godt med når vi skal navigere på et så komplekst felt som helsevesenet i Storbritannia er. Jeg tror både Dignio og jeg er på rett sted til rett tid.

Den britiske avdelingen til Dignio ledes av Ewa Truchanowicz.

I tillegg til Reay og Nitter, har Dignio ansatt finansdirektør Petter Fredriksen og digital produktsjef Thomas Kjellberg i år.

I forrige uke hentet selskapet også VG Live-skaperen Andrey Volobuev fra Schibsted.

Powered by Labrador CMS