Vant frem blant 109 søkere: Prosa Security, Quantifio, Convertelligence, Lucidtech og FundingPartner.
Annonse
I knallhard konkurranse har de kommet seg gjennom nåløyet og fått en plass i den nye akseleratoren for bankrelaterte tjenester og produkter.
– Vi har valgt ut selskaper med et bredere perspektiv enn ren fintech. Felles for dem er at de har stor teknologisk tyngde. Dette er selskaper som er potensielle leverandører av teknologi til finansinstitusjoner og selskaper som kan levere direkte til kundene, sier partner Per Einar Dybvig i StartupLab.
De utkårede selskapene skal delta i et intensivt 3-månedersprogram, der DNB og StartupLab stiller med mentorer. Den store gevinsten er en investering på opptil 800.000 fra Founders Fund 2 og 500.000 i støtte fra Innovasjon Norge.
Annonse
Annonse
FundingPartner
Selskapet jobber med crowdfunding av utlån til små og mellomstore bedrifter, et marked som er svakt betjent av eksisterende banker, ifølge Dybvig. Lånegiverne er selskaper eller vanlig folk.
– Teamet består av veldig flinke folk med dyp innsikt og erfaring fra finansbransjen, med en helt enorm energi, fastslår Dybvig.
Prosa Security
Annonse
Selskapet kommersialiserer mange års forskning innen cybersikkerhet ved Norsk Regnesentral.
– De løser store bedrifters behov for bedre sikkerhetsstruktur, basert på unik og patentert metode og teknologi, mener Dybvig.
– De har utviklet en løsning som radikalt bedrer samarbeidet mellom disse to kulturene, og da spesielt rettet inn mot finansbransjen, kommenterer Dybvig.
Convertelligence
Selskapet kombinerer kunstig intelligens og språkteknologi til å effektivisere og bedre kundeservice. Løsningene kan gjøre at roboter kan forstå og svare med naturlig språk på det kundene spør om.
– De kjører allerede piloter, der de tar utgangspunkt i store datamengder fra eksisterende logger og appliserer kunstig intelligens på dette, sier Dybvig.
Lucidtech
Løsningen leser og forstår en kvittering, og tilbyr et api som gjør det lettere å kunne automatisere og effektivisere regnskapsføring.
– Et ungt og svært dyktig team spesialisert seg på anvendt bildeanalyse, ifølge Dybvig.
Glade gründere
Erik Rosen i Prosa Securities var meget fornøyd da Shifter kontaktet ham i kveld, etter at det var klart at selskapet hadde blitt en av de fem som ble med i akseleratoren.
– Vi er veldig glade for å ha blitt valgt sammen med 4 andre selskaper med store, internasjonale muligheter. Det er gøy å jobbe sammen med en så kompetent gruppe, bestående av folk fra disse selskapene, Startuplab, DNB og andre støttespillere, fastslår Rosen.
Ståle Zerener Haugnæss i Lucidtech har store forventinger til samarbeidet:
– DNB NXT gir oss tilgang til nettverk, kompetanse og kapital som gjør oss i stand til å vokse enda raskere. Vi håper også at samarbeidet med DNB kan gjøre det lettere å finne nye anvendelser av vår teknologi, og ser frem til å bli kjent med de andre spennende selskapene.
Ariel Fischer i Quantifio gleder seg også.
– Vi er selvsagt veldig glade for dette. Vårt produkt bygges med erfaring fra finansindustrien og et samarbeid med DNB har vi derfor stor tro på. Veldig gøy å bli kjent med de andre gründerne i programmet og vi gleder oss til å komme i gang.
Bankens begrunnelse
Halvor Lande i DNB er imponert over søkerbunken, og ikke minst de fem som ble valgt ut til slutt.
– Det var utrolig mange lovende selskaper med gode ideer, sier Lande.
Han beskriver de som startups som komplementerer bankens eksisterende produkter. Og det er ingen gimmik for banken.
– Vi har plukket ut de fem vi ønsker å ha et ordentlig forretningssamarbeid med, sier Lande.
Han mener banken kan bidra med mye overfor de fem selskapene, blant annet hvordan man tenker «smart og sikker» IT-utvikling, samt skalering i tråd med lovverk og retningslinjer.
– Vi kan også bidra med kunnskap om hvordan kundene tenker og hvilke utfordringer de har, slik at de treffer markedet best mulig, mener Lande.
Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.
Hør også vår seneste podcast med bok-tech-gründer Anders Storbraten i Pulsereads. Han møtte veggen hos den mektige bokbransjen da han ville lage «Spotify for bøker», men nå har han brukt lærdommen fra nedturen til å utvikle «Facebook for bøker», der lesehester kan få betalt for å anbefale bøker til andre. I podcasten får vi høre om den tøffe veien frem til lanseringen, og hvordan han i toppidretten og den internasjonale finansbransjen lærte seg å jobbe hardt og ikke gi seg. Ellers: Om hvilke bøker han selv liker. Om søvnløse netter. Om kjipe forsinkelser. Om hvorfor norske selskaper ikke bør bruke tid på å jakte funding i Silicon Valley. Om hvordan det er å brenne egen formue for å bygge en startup. Og forøvrig en påstand underveis om at det kan lønne seg å være født sent på året, for å gjøre det godt som gründer.
Hør hele podcasten med Anders Storbråten på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».