Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Brennhett for "tørr" startup: Lander 5-millionerskontrakt og inntektene går til værs

Publisert Sist oppdatert

Arkiv-tech-selskapet Documaster vinner flere anbud enn de taper -- den siste en storkontrakt på fem millioner kroner med Helsedirektoratet, som bidrar til at de tredobler inntektene fra i fjor til i år.

-- Anbudsrunder til en så betydelig aktør som Helsedirektoratet, er viktig for oss. Ved å vinne denne kontrakten beviser vi at Documaster er et attraktivt produkt i markedet, sier daglig leder Pål Reinert Bredvei i Documaster.

Kontrakten med Helsedirektoratet har en utlyst ramme 5 millioner kr. over 3 år. Den faktisk verdi vil avhenge hva direktoratet tar ut av produkter og tjenester, ifølge Bredvei. Han tror og håper det vil bli mange år med Helsedirektoratet fremover.

Stor effekt

Markedssjef Simen Sandberg tror kontrakten vil bety mye, og gi gode ringvirkninger i helsesektoren og hos andre større aktører. Det betyr økte inntekter for et selskap som har gjort det skarpt i det siste.

-- Vi har vunnet mange anbud siste halvåret, faktisk flere enn vi har tapt. I konkurranse møter vi ofte Tieto og Evry, samt enkelte større systemintegratorer. Da er det ekstra moro at kontrakten med Helsedirektoratet ble vunnet på både pris og kvalitet, sier Sandberg.

Hentet 100 millioner

Selskapet hentet i våres 100 millioner kroner fra Summa Equity i våres.

– Arkiv kan høres litt tørt ut, men handler om å ta kontroll over en sterkt økende datamengde. Vanlige folk kjenner det igjen fra utfordringene de selv har med å lagre og finne igjen filer i kaoset. Og da blir arkiv sexy, fortalte medgründer og daglig leder Pål Reinert Bredvei i Documaster, da han forklarte i Shifters podcast hvorfor selskapet fikk så stor oppmerksomhet for noe som tradisjonelt har begeistret de få.

Documaster har ikke nølt med å innfri investorenes forventninger, og vil tredoble inntektene fra i fjor til i år, ifølge selskapet. Kontrakten med Helsedirektoratet er den største selskapet har inngått med en enkeltkunde, og utgjør syv til åtte prosent av omsetningen. Inntektene får de gjennom en abonnementsordning på produktet.

Documaster jobber nå med det de beskriver som fremtidens arkivløsninger, hvor ny teknologi innen maskinlæring og blockchain skal utnyttes for å automatisere og øke sikkerheten knyttet til arkivfunksjonene.

FAKTA

Documaster er en frittstående arkivløsning, som gjør det mulig å effektivt forvalte, søke og gjenfinne data. Selskapet var det første i Norge som utviklet en frittstående Noark 5-godkjent løsning for dokumentforvaltning.

Kontrakten med Helsedirektoratet dreier seg om en såkalt Noark 5-arkivkjerneløsning. Løsningen skal benyttes på tvers av Helsedirektoratets fagområder og avdelinger, og skal kobles opp mot en rekke av deres eksisterende systemer.