Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Podcast: Slik henter du 100 millioner kroner og kombinerer pappaliv i Sandefjord med startupliv i Oslo. Men hva gikk galt med Nokia?

Publisert Sist oppdatert

Documaster-sjef Pål Reinert Bredvei har vært leder i Nokia og Stepstone. Her forteller han hvorfor han nå har full tenning på arkivering, og hvordan teamet gikk frem for å hente 100 millioner kroner i investeringer. Nå oppretter det raskt voksende arkivtech-selskapet kontorer i San Fransisco.

- Arkiv kan høres litt tørt ut, men handler om å ta kontroll over en sterkt økende datamengde. Vanlige folk kjenner det igjen fra utfordringene de selv har med å lagre og finne igjen filer i kaoset. Og da blir arkiv sexy, forteller medgründer og daglig leder Pål Reinert Bredvei i Documaster, selskapet som nylig hentet 100 millioner kroner i investeringer fra fondet Summa Equity.

I podcasten forteller han om hvordan de gikk frem da de hentet kapital, og hvordan runden var forskjellig fra den første seedrunden. Vi får høre at pengene skal gå til å rekruttere, og at det blant annet blir kontorer i Silicon Valley:

- Vi skal bygge opp huben videre her i Norge, og utvide avdelingen i Sofia i Bulgaria. Samtidig som vi etablerer oss i California.

Documaster satser fra før tungt på å hjelpe norske kommuner med å få orden på dataene sine, med 80 installasjoner. De skal fortsette denne satsingen, men når de nå også skal ut i verden, er det greit at Reinert Bredvei har vært ute en vinterdag før - blant annet som multimedieansvarlig for Nokia i Norden.

- Da Nokia spurte sine brukere, hadde de ikke lyst på eller trengte de ikke touchskjerm. Nokia var opptatt av features og hadde jo det beste brukersnittet. Men de hadde ikke nok kundeinnsikt, sier Reinert Bredvei som lever etter et prinsipp han lærte på gründerskolen i Silicon Valley for 17 år siden: "Will the dog eat the dog food".

Foruten at han deler sine erfaringer fra Egmont, Nokia, Stepstone og Jotun, får vi også høre om da han jobbet i en startup i Silicon Valley like før dotcom-bobla sprakk, og vi får vite hvordan han klarer å kombinere familielivet i Sandefjord med å jobbe i en internasjonalt orientert startup i Oslo.

- Det var tøft å gå fra en fantastisk og hyggelig jobb i Jotun i Sandefjord til å være borte store deler av uka, konstaterer Pål Reinert Bredvei.