DragonBox-skaperne vil lære kinesiske barn matematikk. Slik må de tenke nytt når de går inn i Kina
Målet er fem millioner i omsetning i Kina fra neste år.
WeWantToKnow har spesialiserer seg på spill og apper som læreverktøy for matematikk. Det norske techselskapet er mest kjent for DragonBox, som har vært en suksess siden 2012.
Siden april har selskapet jobbet mot Kina.
- Målet er å ha en omsetning på 5 millioner norske kroner i Kina fra neste år, sier Sandra Q Xiao, chief operating officer.
Shifter møtte henne under arrangementet #INChina under Oslo Innovation Week, der tema var business-strategier i Kina.
Lokal partner
WeWantToKnow har fått med seg GoDigitalChina på laget. GoDigitalChina hjelper nordiske selskaper med å få innpass i det kinesiske markedet.
- Jeg har ikke sett noen nordiske firma som har lykkes i Kina uten å ha en lokal partner, sier medgründer og administrerende direktør Jie Zhang i GoDigitalChina.
«All about education»
Jie Zhang har stor tro på det norske tech-selskapet:
- «It is all about education in China», smiler Zhang, som mener at WeWantToKnow med sine pedagogiske spill og apper tilfører utdanningssystemet noe nytt.
- Kinesiske foreldre er svært opptatt av å sikre sine barn en god utdanning og DragonBox er et fantastisk produkt. Jeg bruker det selv som lokkemiddel for å få mitt barn til å spise opp maten sin, sier Zhang, som har klokketro på at det norske tech-selskapet kan lykkes i Kina.
- Hva er den største utfordringen?
- Det er forretningsmodellen, for kinesere er ikke vant til å betale for apper. DragonBox er et produkt som man må prøve for å forstå hvor bra det er. Vi må derfor se på hvordan vi kan få markedet til å teste det ut, slik at de blir villige til å betale for det.
Søtere monstre
Mye av hemmeligheten er at Dragonbox bruker alle tenkelige metoder kjent fra dataspill for å «lure» forståelse for matematikk inn i elevene. Det de trodde var små dyr og monstre, viste seg etter hvert å være x og y i algebra. Nå tilpasses monstrene det kinesiske markedet:
- Asiater liker søte og pene ting og det må vi tilpasse oss, sier Xiao, og forteller om et svært merkebevisst kinesisk marked.
- Kinesere er svært merkevareorientert. Vi satser derfor primært på Ipad- og Iphone-markedet, fordi de som har disse produktene har høy inntekt, er moden for ny teknologi og tilhører gruppen som fokuserer på barnas utdanning.
En bølge av innovasjon
Sandra Q Xiao er selv opprinnelig fra Kina. I 1989 kom hun til Norge, hvor hun startet sin karriere i Telenor som trainee. De siste årene jobbet med å gjøre Schibsteds rubrikkselskaper til enda sterkere merkevarer på den internasjonale arenaen. Før det var hun halvannet år i Huawei Technologies.
- Jeg sa nei første gang WeWantToKnow tok kontakt med meg. Å satse på et startup-selskap føltes som en veldig stor risiko å ta, men det satte i gang en tankeprosess. Jeg er 52 år og hva vil jeg egentlig med livet mitt, smiler Xiao, som takket ja neste gang tech-selskapet kom med et jobbtilbud. Det har hun ikke angret på:
- Det er så gøy å jobbe med startups. Jeg har inntrykk av at det vi nå har en ny bølge av innovasjon og at folk er modne for det. Det er gøy å være med på denne reisen.
Kontor i Kina
WeWantToKnow ble grunnlagt av den tidligere mattelæreren Jean-Baptiste Huynh, som er administrerende direktør i selskapet, i 2012. Med seg hadde han Patrick Marchal, en kognitiv forsker, og Rolf Assev, som er styreleder i selskapet. I 2013 fikk ble de kåret til Digital Winner av Telenor.
- WeWantToKnow vil etablere eget kontor i Kina, når suksessen er et faktum.
Lytt også til vår Podcast med Olav Nedrelid som har bygget selskap i Kina, og hva han erfarte:
Liker du artikler som dette? Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg selvsagt på nyhetsbrevet vårt.