Øystein W. Høie, norgessjef i Dreams. Foto: Dreams

Dreams gikk 52 millioner kroner i underskudd: – Ingen planer om å gå i null med det første

Publisert Sist oppdatert

Spareappen økte inntektene, men doblet tapet.

Spareappen Dreams ble lansert i Sverige for tre år siden og kom til Norge tidlig 2018.

Tidligere i år rapporterte selskapet om nærmere 400.000 brukere totalt, samt et inngått samarbeid med franske AXA Investment Managers. Den globale finansgiganten kjøpte ti prosent av Dreams, nå med kurs mot resten av det europeiske markedet.

Inntektene lar likevel vente på seg, melder Breakit.

Fjorårets årsrapport viser ifølge nettstedet en nettoomsetning på nærmere en halv million svenske kroner, opp fra 130.000 i 2017. Resultatet endte imidlertid på minus 52 millioner svenske kroner mot 24 millioner året før.

– Vi har hele tiden vært tydelige på at vår strategi er vekst, og det er dette vi måler oss selv på, sier norgessjef Øystein W. Høie i Dreams til Shifter.

Han hevder at Dreams var den mest nedlastede spareappen i både Norge og Sverige i fjor, og at de betalte "en brøkdel av prisen vanlige banker må for hver nye kunde".

– Så vi er strålende fornøyde med resultatene, fastslår han.

Les også: Storebrand kjøper seg inn i spareappen Dreams

Skal investere i en europeisk satsing

I år legger selskapet mye arbeid i å videreutvikle produktet og plattformen, og da vil også inntektene stige, tror Høie.

– Vi har allerede bevist at vi kan få brukerne til å spare 1500 kroner mer i måneden med Dreams enn de gjorde med sin forrige bank. Nå står andre produktkategorier for tur, sier han, men legger til:

– Vi har ikke noe mål om å gå i null med det første‚ vi skal fortsette å investere.

Selskapets adm. dir. Henrik Rosvall bekrefter overfor Breakit at de ikke planlegger å kutte kostnader, men derimot ruste den tekniske plattformen til bruk i alle europeiske land.

– Vi vil også investere mer i vår metode og starte flere produkter basert på samme vitenskapelige metode, sier han. 

Det begynner å bli trangt i det norske spareapp-markedet. Både Spiir og Spiff tilbyr slike tjenester, i tillegg til de etablerte bankenes egne løsninger, som Eika Gruppens Smartspar og DNBs Spare.

Les også: Spiir lanserer spare-app i Norge: Skal ha 200.000 brukere i løpet av 2020