Pål B. Jørgensen i Dropracks er på plass i FAKTRYs nye fasiliteter. Her sammen med Kristine Bangstad Fredriksen leder for teknologi og utvikling i R. Kjeldsberg. Foto: FAKTRY
Pål B. Jørgensen i Dropracks er på plass i FAKTRYs nye fasiliteter. Her sammen med Kristine Bangstad Fredriksen leder for teknologi og utvikling i R. Kjeldsberg. Foto: FAKTRY

Åpner hardware-inkubator for gründere i Trondheim

Publisert

Inspirert av New Lab i New York.  

FAKTRY skal være et nytt fellesskap for gründere som utvikler fysiske produkt. Bak satsingen på Sluppen i Trondheim står R. Kjeldsberg, NTNU Accel og Wireless Trondheim.

– Dette er helt konge. Her har får vi god plass og får muligheten til å være med å utvikle et nytt felleskap, sier Pål B. Jørgensen i Dropracks, som utvikler en ny type takstativ, i en pressemelding. Gründerbedriften flyttet inn i FAKTRY i forrige uke.

Kjeldsberg har store ambisjoner for bydelen Sluppen.

– Kjeldsberg skal bygge en by på Sluppen. En by består av et mangfold av mennesker, bedrifter, miljøer og arkitektur. For å få et mangfold av mennesker og miljøer, må vi legge til rette for det. Det er ingenting som kommer av seg selv, sier administrerende direktør i R. Kjeldsberg, Ole Petter Bjørseth, i pressemeldingen.

Hardware

Selskaper skal kunne utvikle og teste ut alt i fra mikroelektronikk til  store mekaniske løsninger i de nye fasilitetene.

– Dette blir en hardware-inkubator hvor startup-bedrifter skal trives og utvikle seg, og hvor de kan møte store selskaper som har hele verden som marked, sier Bjørseth.

Flere selskaper er allerede på plass i FAKTRY, som åpnes offisielt i november.

– Vi har tjuvstartet litt og sju selskaper er allerede på plass her. Det betyr at de kan få være med på utviklingen av felleskapet, forteller Kristine Bangstad Fredriksen, leder for teknologi og innovasjon i R. Kjeldsberg. Hun vil også fungere som inkubatorleder.

Inviterer inn

Daglig leder i NTNU Accel Haakon Skar mener at felles verksteder og møteplasser kan utløse nye måter å samarbeide på.

– Med FAKTRY får vi en mye tettere kobling mellom NTNU, studentprosjekter, næringslivet og startupene. Dette kan skape nye bedrifter, arbeidsplasser og verdiskaping for eksisterende virksomheter, sier Skar.

FAKTRY samarbeider med Telenor. Sammen med Wireless Trondheim vil Telenor etablere IoT ProtoLab på FAKTRY. IoT Protolab vil stå ferdig i januar 2018.

 

 

Powered by Labrador CMS