Gregor Jarish`i Edtech Foundry.
Gregor Jarish`i Edtech Foundry.

Norske læringsgründere henter internasjonal chatbot-nestor: Ville jobbe i et selskap som gjorde en forskjell

Publisert Sist oppdatert

Både små og store selskaper jakter på de kloke hodene som kan noe om roboter og kunstig intelligens. Norske EdTech Foundry mener de har kapret en av de smarteste.

EdTech Foundry, selskapet bak Differ - chatte-appen for høyere utdanning med robotiserte lærerassistenter, er i flyten når det gjelder rekruttering. Nylig ansatte de mannen som tok Opera Software til USA som VP Sales. Nå ansetter de chatbot-guruen Gregor Jarisch fra Østerrike for å automatisere personlig oppfølging til alle studenter i verden, melder selskapet i en pressemelding.

Utviklet eget chatbot-rammeverk

Gregor Jarish har de siste ti årene vært hovedarkitekten bak det open source chatbot rammeverket EDDI. Nå blir han pendlende mellom chatbot-miljøet i Østerrike og EdTech Foundry i Oslo.

– Jeg kom til det stadiet livet der jeg ønsket å legge all min kompetanse inn i et selskap som virkelig kan utgjøre en forskjell, sier Jarisch. Da jeg leste masterplanen til EdTech Foundry visste jeg med en gang at jeg ville være med.

Han går inn som «chatbot lead» for Differ, med ansvar for å skalere robotene til alle universiteter.

Open source

Både Jarish og EdTech Foundry er glad for at chatbot-rammeverket EDDI nå er open source.

– Jeg er en true believer i at open source og deling er den beste å utvikle rammeverk på, sier Gregor Jarisch.

EDDI skal fortsatt videreutvikles og holdes ved like. Ansettelsen gjør at får flere muligheten til å bruke EDDI, samtidig som Jarisch kan fokusere fulltid på å utvikle Differ.

Powered by Labrador CMS