MovieMask til finalen i gründer-VM

Publisert   Sist oppdatert

MovieMask gikk helt topps i den norske finalen av Startup World Cup i kveld. I mai drar de til Silicon Valley for konkurrere om 1 million dollar i den internasjonale finalen.

Konkurransen ble holdt under den årlig Technoport-konferansen, som gikk av stabelen i Trondheim torsdag. CEO Eirik Wahlstrøm i MovieMask var svært fornøyd med seieren.

-- Dette er en bekreftelse på at low tech-produkter som vektlegger brukervennlighet i en high tech-bransje har et stort potensiale, sier han.

I konkurranse mot 5 andre norske oppstarter klarte Wahlstrøm å overbevise dommerne om at nettopp de fortjente å komme til finalen av Startup World Cup. Finalen avholdes 11. mai i Silicon Valley. Der skal de konkurrere mot 29 andre oppstarter fra hele verden.

-- Finalen gir oss eksponering i USA, noe som er veldig verdifullt for oss med tanke på videre ekspansasjon, sier Wahlstrøm.

 Fra venstre: CEO Eirik Wahlstrøm, CSO Hanna Bergljot Gimse og CTO Harald Manheim
Fra venstre: CEO Eirik Wahlstrøm, CSO Hanna Bergljot Gimse og CTO Harald Manheim

Satser på AR

Fra scenen viste Wahlstrøm fram et nytt produkt som er under utvikling. Selskapet skal nå lage en løsning som legger til rette for å utnytte mulighetene innenfor augmented reality (AR), på norsk kalt utvidet virkelighet. AR bruker kamera- og brilleteknologi for å blande den virkelige verden med den virtuelle. Pokémon Go er per i dag det mest kjente eksempelet på AR

.-- Google og apple lanserte nylig utviklertjenester som gjør det lettere å lage tjenester i dette formatet. Analytikerne mener at mobilbasert AR vil drive den største veksten i markedet frem mot 2022, sier Wahlstrøm.

Det distinkte "mobilbrille-designet" har nå fått en åpning for mobilens kamera, noe som åpner opp for helt nye muligheter, ifølge Wahlstrøm.

De andre selskapene som deltok i konkurransen var Hudya, LifeKeys, EnergyNest, Zafeplace, Alva Motor Solutions. Panelet besto av Jan Eivind Eriksen i Investinor, Erling Maartmann i Alliance Venture og Bill Reichert i Garage Technology Ventures.