Ekstrem oppussing av Skype

Jørgen Skjelsbæk

Jørgen Skjelsbæk

Journalist

Publisert 2. juni 2017

Ikke siden Skype innførte videosamtaler i 2006 har selskapet brydd seg med å gjøre noen større endringer i tilbudet. Torsdag lanserte den Microsoft-eide kommunikasjonstjenesten en lang rekke nyheter som skal prøve å møte noen av alle de konkurrerende plattformene som finnes i dag. Det har jo skjedd litt på den fronten siden 2006.

Blant nyhetene finnes muligheten å tekst- og videochatte samtidig. Du kan også dele bilder, bruke forskjellige filter eller skrive rett på skjermen samtidig som du holder videosamtalen gående.  En annen nyhet er at du kan hente frem små bot-programmer, som for eksempel kan fortelle deg når filmen du har lyst til å se begynner, uten at du må gå ut av samtalen har gående, skriver Business Insider. Nyhetene blir tilgjengelige på Android med en gang, Versjonene til Apples iOS kommer senere i år.

Fremveksten av selskaper som Facebook og Snapchat og tjenester som Apples Facetime og Facebook Messenger utfordrer alle hovedfunksjonen til Skype så det er kanskje ikke så rart at Microsoft syntes det var på tide med en skikkelig overhaling.

Skypes corporate vice president, Amritansh Raghav, sier til Business Insider at tilbakemeldingene fra Skype-brukerne har vært en stor inspirasjon i arbeidet med nyhetene.

Fremfor alt det faktum at til tross for særlig de unge brukerne gjerne bruker Facebook, Google og Snapchat til daglig så velger de fortsatt Skype når de skal snakke med familie og nære venner en-to ganger i uken.

– Dette viser styrken med Skype. Det er der folk snakker direkte med de viktigste personene i livet sitt, sier Raghav til avisen.

Han går så langt som å påstå at folk flest har fått så mange Facebook-venner at man ikke lenger å velger dele sine personligste opplevelser der.

– Å dele, den mest naturlige menneskelig interaksjonen, skjer ikke lenger på sosiale nettverk, sier han.

Raghav mener at det er i lys av dette man skal se oppdateringen. Nyhetene med det små bot-programmene og videochatfunksjonene er laget for å hjelpe til å forsterke kontakten med de nærmeste vennene. utviklingsteamet har til og med snakket om å lage støtte for å streame Minecraft rett inn i Skype.

Han mener heller ikke man Skype prøver å utfordre Facebook.

– Facebook er for alle, Skype er for den inre sirkelen, sier Raghav, og synes dermed å overse at Snapchat allerede tilbyr en del av de tingene Skype løfter frem som nyheter i tjenesten.

Mer om nyhetene i Skype finner du her.

 

 

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.