Morten Blaauw og Jessica Cao er henholdsvis ny CFO og ny juridisk rådgiver i Empower. Foto: Empower
Morten Blaauw og Jessica Cao er henholdsvis ny CFO og ny juridisk rådgiver i Empower. Foto: Empower

Empower fortsetter veksten: Henter Jessica Cao og Morten Blaauw til to nye stillinger

Publisert Sist oppdatert

Jessica Cao er ny juridisk rådgiver i Empower, og Morten Blaauw er ny CFO. 

Cao har en mangfoldig bakgrunn fra før hun ble en del av Empower: Hun har studert jus i Paris, vært lærling hos advokatselskapet Brown Rudnick og det flernasjonale selskapet Tarkett, intern hos Fidal, jusavdelingen hos Japan Tobacco International og Hyde & Associates.

Hun forteller at veien fra de store, internasjonale selskapene til norske Empower handler om visjonen bak startupen hun nå har blitt en del av.

-- Jeg husker at jeg likte veldig godt Empowers visjon og samfunnsoppdrag den første gangen jeg så dem på et arrangement for nystartede bedrifter. Umiddelbart tenkte at jeg ville bli med, og ville svært gjerne bli en del av teamet som bruker blokkjeder til å gjøre en forskjell. Endelig ønsket jeg å gjøre noe for miljøet, samtidig som jeg tar i bruk min jusbakgrunn, forteller Cao.

Hos Empower får hun ansvar for juridiske saker, inkludert skriving og gjennomgang av Empowers juridiske dokumenter. I tillegg hjelper hun startupen med juridisk innsikt i deres prosjekter, og driver med jusrelatert forskning, samt jobber med søknadene for tilskuddsordninger.

-- I jobben som juridisk rådgiver for en nyoppstartet bedrift har jeg mye ansvar og møter mange utfordringer. Vi må jobbe fra bunnen av for å utstyre bedriften vår med sine egne juridiske redskaper.

Cao er også visjonær for hva Empower skal gjennomføre i tiden som kommer, og gleder seg til å bruke nettopp blokkjede-teknologi til å gjøre en forskjell.

-- Når Empower vokser ser jeg fram til å ta del i flere spennende prosjekter på en verdensomspennende skala. De juridiske utfordringene vil vokse sammen med prosjektene våre. Blokkjeder blir sett på som en alternativ teknologi med en banebrytende virkning, og jeg håper derfor virkelig å hjelpe vår bedrift i det juridiske landskapet som er i stadig endring.

Sjonglerer epleproduksjon med plastrydding

Morten Blaauw kommer fra en treårig stilling som CFO i solenergiselskapet Kube Energy, som blant annet har Scatec Solar som eiere. I tillegg er han i gang med reetablering av et småbruk for epleproduksjon i Hurum. Tidligere har han jobbet med aksjeforvaltning hos Capital Asset Management ASA, kredittarbeid og egenkapitalutstedelser hos Cultura Sparebank, samt oppstart av Matsentraler i Oslo.

Som ny CFO hos Empower skal han ha ansvar for økonomifunksjonene i startupen, og i første rekke bidra med økonomisk og finansiell kompetanse.

-- Empower har et sjeldent spennende konsept som adresserer viktige miljø- og fattigdomsproblemer på en helt ny måte. Jeg har ingen tidligere erfaring med blokkjede-teknologi, men jeg synes det er spesielt tiltrekkende at teknologien her anvendes til å bringe mennesker ut av fattigdom og samtidig løse miljøproblemer, uten de ulempene man leser om med hensyn til strømforbruk og kurssvingninger, forteller Blaauw.

Han forteller at han med erfaring fra startups og erfaring med prosessen Empower er inne i, antok at han ville være en god match for selskapet, da han søkte.

-- Vi er i ferd med å bygge en veldig slagkraftig organisasjon, med mange bidragsytere. Første prioritet må bli å komme over i en fase der alle føler en langsiktighet i prosjektet, det vi si at vi er finansielt bærekraftige, og helst vokser organisk. Når vi kommer til et punkt der alle involverte -- meg inkludert -- føler seg relevante og viktige i arbeidet med å løse verdens plastsøppel-problem, da har vi det bra.

Powered by Labrador CMS