Årets finalister fra Fintech Factorys tre månedersprogram. Foto: Lucas H. Weldeghebriel
Årets finalister fra Fintech Factorys tre månedersprogram. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

Vant første runde hos Fintech Factory med en nyhetsanalyseplattform for finans

Publisert Sist oppdatert

Fintech Factory har gjennomført sin første runde. Enin stakk av med seieren under demo day.

–Jeg må innrømme at jeg er litt kake akkurat nå. Vi har kjørt på i 110 prosent, og sitter nå igjen med 80, sier medgründer av Enin Paul I. Huse til Shifter rett etter at de har blitt annonsert som vinnere av programmet torsdag kveld.

Fintech Factory på Fornebu, utenfor Oslo, har kjørt et tre måneders program for tidligfase fintech-startups, hvor de har blitt drillet i presentasjon, i lean startup, design thinking og ikke minst struktur.

Vant med nyhetsanalyse

Fire startups kom seg helt frem til kveldens finale, som i seg selv var en seier.  Zeipt, en digital kvitteringsløsning. Minvoice, et enklere fakturasystem for bedrifter og forbruker. Value Capture, et cloud-basert analyseverktøy for finans.

Og til slutt vinneren Enin, som utvikler en automatisk nyhetsanalysetjeneste for finansmarkedet.

Huse og medgründer André C Andersen, er begge sivilingeniører. Med bakgrunn fra henholdsvis finansiell risikoanalyse og aksjeroboter. De har nå begge tatt permisjon fra jobbene sine i selskapet Affecto hvor de har arbeidet med Business Intelligence-løsninger.

–Vi vil hjelpe tradere å gjøre en bedre jobb. Ikke erstatte dem, sier Andersen og understreker at verdens beste sjakkspiller er en kombinasjon av en datamaskin og et menneske.

 Enin består av Paul I. Huse (til venstre) og André C. Andersen. Foto: Lucas H. Weldeghebriel
Enin består av Paul I. Huse (til venstre) og André C. Andersen. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

–Vi prøver å gjøre det samme innen finans, sier han.

Løsningen fungerer ved at man forteller verktøyet hvilket marked man er interessert i å overvåke, så henter den og analyserer alle relevante nyheter i realtid, som gir et bedre oversiktsbilde til tradere.

–Forretningsmodellen vi ser på er abonnement. Men det skal også kunne være mulig å kjøpe eksklusivitet til ett marked. Det vil si at noen betaler for å være de eneste som har tilgang på nyhetsanalyse fra ett bestemt marked, som vil gi dem en konkurransefordel, sier Huse

De har allerede hentet noen investorkroner, men sitter på godt over 90 prosent av aksjene selv, og mener pengene de har vil holde til slutten av neste år.

–Vår største utfordring blir å bygge systemet fort nok. Vi er to mann og vi har kun et gitt antall timer i døgnet.