Marianne Sundsbø blir ny administrerende direktør i Nofence. Foto: Nofence
Marianne Sundsbø blir ny administrerende direktør i Nofence. Foto: Nofence

Hun skal ta norsk beitetech ut i verden: "Internasjonal ekspansjon står høyt"

Publisert Sist oppdatert

Marianne Sundsbø tar over sjefsrollen i Nofence. 

– Det vi nå gjør, er å rigge selskapet med riktig ledelse til denne fasen, sier avtroppende CEO, Erik Harstad som har ledet selskapet gjennom både opp- og nedturer de siste årene.

I seks år måtte beite-tech-gründerne overbevise myndighetene om sitt virtuelle strømgjerde. I fjor måtte Nofence også tilbakekalle tusenvis av halsbånd, en krise de etter hvert fikk avverget.

Les mer her: Nofence tilbakekalte 2500 halsbånd etter debutsesongen. Nå prøver de igjen, med 20 millioner kroner i potten.

Marianne Sundsbø har bakgrunn fra Vind, Orkla og Morgan Stanley. Hun er bosatt i Oslo, men har et småbruk i Nordhordland med geiter som bruker Nofence, og hun kjenner således produktet godt.

– Å kunne lede Nofence inn i neste fase hvor internasjonal ekspansjon er høyt på prioriteringslisten er utrolig spennende, og jeg gleder meg til å arbeide sammen med alle de ansatte i Nofence for å nå de krevende målene, sier hun.

Les også: Nofence skulle selge 4.700 virtuelle gjerder i år. Nå er de utsolgt, og åpner «distriktskontor» i London

– Bred erfaring

Sundsbø er utdannet siviløkonom fra HEC i Frankrike og snakker flytende tysk og fransk i tillegg til engelsk og har gode kunnskaper i russisk og tsjekkisk. Hun kommer nå fra investeringsselskapet Vind AS hvor hun blant annet har jobbet med kjøp av selskaper og påfølgende styrearbeid.

Hun trer inn i rollen som administrerende direktør 1. november.

– Sundsbø har mange års bred erfaring fra roller innen strategi, forretningsutvikling, ledelse og finans. Nofence er på vei inn i en meget viktig ekspansjonsfase hvor denne erfaringen blir verdifull for selskapet , sier styrets leder Olbjørn Kvernberg.

– Trygge på produktet

Harstad skal ifølge Nofence være en viktig bidragsyter også fremover i en annen rolle.

– Nå føler vi oss trygge på at produktet og forretningsmodellen er på et nivå der vi endelig kan starte internasjonal skalering. Dette forventer vi blir en svært krevende fase for selskapet, og det vi nå gjør er å rigge selskapet med riktig ledelse til denne fasen, sier den avtroppende lederen.

Han er svært fornøyd med å få Sundsbø med på laget.

– Hun har den helt riktige sammensetningen av kompetanse og vi vet at hun brenner for saken. Samtidig ser vi at hun vil passe godt inn i resten av teamet, sier Harstad.

Powered by Labrador CMS