AI-selskapet eSmart Systems leverer softwareløsninger basert på kunstig intelligens til energibransjen.
AI-selskapet eSmart Systems leverer softwareløsninger basert på kunstig intelligens til energibransjen.

Esmart Systems henter 150 nye millioner

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske investeringsfondet Energy Impact Partners (EIP) og tyske innogy Ventures går tungt inn i det norske teknologiselskapet stasjonert i Halden. 

Aktørene slutter seg til runden som Equinor Energy Ventures, Nysnø Klimainvesteringer og Kongsberg Digital inngikk i desember 2018, skriver selskapet i en melding.

Totalt har selskapet nå hentet 400 millioner kroner over to år.

– Denne investeringsrunden representerer en av de største, hvis ikke den største satsingen på kunstig intelligens i ett selskap i Norge noensinne, sier Knut Johansen, gründer og administrerende direktør i eSmart Systems, og legger til:

– For oss er det en stor anerkjennelse at tunge globale aktører som Energy Impact Partners og innogy Ventures ønsker å gå inn på eiersiden. 

Les også: Esmart Systems dobler seg i verdi: Tildeles 120 millioner i emisjon

 Knut Johansen, gründer av Esmart Systems. Foto: Esmart Systems
Knut Johansen, gründer av Esmart Systems. Foto: Esmart Systems

Johansen forteller videre at det har vært en lang prosess med grundige vurderinger både teknologisk, juridisk og finansielt. Nå ser selskapet frem til å oppfylle ambisjonen om å bli et verdensledende teknologiselskap i energimarkedet.

– Dette posisjonerer oss for ytterligere internasjonal vekst, fortsetter Johansen.

eSmart Systems leverer softwareløsninger basert på kunstig intelligens til energibransjen. Selskapet har 48 kunder i syv land, og med partnerskap både i Europa og USA mener eSmart Systems nå å ha etablert et solid fundament for å gå inn i både det europeiske og amerikanske markedet.

EIP er en av de ledende investeringsfondene i USA, støttet av flere av verdens største energiselskaper. innogy Ventures er investeringsfondet til Innogy SE, som er et av Europas ledende energiselskaper.