Bergenbaserte Stacc X vil levere fintech-design "as a Service".
De sa opp jobbene sin i Netlife før jul. De startet et nytt selskap 2. januar, og har allerede fått første kunde.
Stacc X eies 55 prosent av bergenbaserte Stacc, som leverer en rekke tjenester inn mot bankbransjen. De resterende 45 prosentene eies av gründerne Robin Sandborg, Marius Hauken og Espen Sæverud.
De førstnevnte jobbet sammen i Netlife, før de sa opp jobben i kor. De fikk også med seg en tredjemann, Espen Sæverud, som de tidligere jobbet på et prosjekt sammen med i Sbanken.
--Hva skal Stacc X gjøre?
-- Vi vil lage et frontend-komponenter som banker kan bruke i sitt design ut mot kunde. Etterhvert vil vi få et komponentbibliotek som betyr at vi kan jobbe raskere og levere enda mer gjennomtestede og robuste løsninger. Vi vil også levere ferdige applikasjoner for nyoppstartede banker med dårlig tid, sier Marius Hauken, designer i Stacc X til Shifter.
PS: SJEKK DIGITALE STILLINGER PÅ SHIFTER.
Første kunde på plass
Han forteller at forretningsmodellen ikke er helt klar, og at de i begynnelsen vil ta konsulentoppdrag, men at på sikt så er målet et bibliotek av frontend-komponenter som enkelt gjenbrukes og videreutvikles.
Stacc X har nylig fått sin første kunde, Fundu, en bank som skal tilby lån og kreditt til små og mellomstore bedrifter
-- Vi skal designe hele banken, sier Hauken.
--Er dette et oppdrag dere har fått gjennom Stacc?
-- Ja, de jobber for mange banker på forskjellige plan, og har en god kundebase, sier Hauken.
LES OGSÅ: Starter gründerbank med API rett inn i regnskapssystemet ditt.
Tjenesteselskap, ikke byrå
-- I banksektoren er det mange dyktige backend-utviklere, men mangel på kodende designere. Nordiske banker er verdensledende på UX. Fra Bergen vil vi bygge et sterkt fagmiljø som kan levere denne kompetansen i stor skala, også internasjonalt, sier Espen Sæverud, CTO.
De understreker at de først og fremst vil være et tjenesteselskap, ikke et byrå.
-- Målet er å bruke teknologi for å gjøre bankene i stand til å være mer kreative. Samtidig vil vi tilby raske designsprinter sammen med innovative banker som effektivt vil teste nye satsninger i markedet, sier Sæverud.
Syvsifret investering
Med Stacc som største investor, er Stacc X også en del av konsernet, men er i prinsippet selvstyrt.
-- Hvor mye har Stacc gått inn med?
-- De skyter inn et syvsifret tall. Nok kapital inn til at vi har litt å gå på til lønnsutgifter etc.., og de er også villig til å gå inn med mer om det tar lengre tid enn planlagt å komme i pluss, sier Hauken, men vil ikke avsløre nøyaktig hvor stor sum det er snakk om.
-- De ulike selskapene i Stacc utvikler mye av den teknologi som skal til for å drive en moderne bank. Vi startet med kjernesystemet. Med Stacc X beveger vi oss inn i brukeropplevelsen. Vinnerbankene må levere unike brukeropplevelser, koble dem tett til smarte interne prosesser, sier Henrik Lie-Nielsen, styreleder i Stacc i en pressemelding.
Finansteknologiklyngen Finance Innovation i Bergen fikk i oktober 2017 «Arena-status». Hovedmålet er å gjøre Norge ledende på eksport av fintech, samt å etablere nye selskaper som kan utvikle ledende fintech-produkter. Stacc X er den første nyetableringen etter at klyngeprosjektet ble en realitet.
LES OGSÅ: De bygger en "pengebinge" for gründere på Vestlandet