Eyr klatrer til topps i nytt marked: Satser for fullt på danske pasienter
Den norske legeappen har sikret dansk fotfeste og inngår ytterligere partnerskap.
– Vi går nå fra en liten pilot i det danske markedet til å satse for fullt, sier Karl Martin Lind, sjef og gründer i Eyr.
Han viser til at det private helseforsikringsmarkedet i Danmark er tre ganger så stort som i Norge, men at nabolandene deler de samme utfordringene i helsevesenet.
– Det koster selvsagt å lansere i et nytt land, men med partnerskapsstrategien har vi fått det til på en god måte og med med mindre risiko, sier Lind og legger til:
– Vi har på tre måneder blitt den ledende tilbyderen av digitale helsetjenester i Danmark innen B2B segmentet.
"Partnerskapsstrategi banet vei"
Eyr tilbyr videokonsultasjon i samarbeid med private leger og hadde norsk lansering i januar 2017. Tidligere i år rapporterte selskapet om 600 ukentlige konsultasjoner, og kan i Norge vise til samarbeid med Colosseumklinikken, Apotek1, DNB, Storebrand, Falck, Gouda, Codan og Gjensidige.
Nå seiler aktøren opp i Danmark. Per i dag ligger Eyr på tredjeplass blant de medisinske appene i danske App Store, etter en graviditetsapp og et medisinkort.
– Vi trodde det skulle bli en utfordring å rekruttere dyktige leger på så kort tid i et nytt marked, men det har gått over alle forventinger, sier Lind.
Gjennom nye partnerskap med Gjensidige, Gouda og Nykredit Forsikring i Danmark har nå også 200.000 dansker legeappen inkludert i sin reiseforsikring.
– Vår vellykkede partnerskapsstrategi i Norge har banet vei for oss i Danmark.
Vant anbudskonkurranse
Gjensidiges produktsjef i Danmark, Branimir Knezevic, sier de hadde flere aktører på blokka da de ønsket å inkludere en digital legetjeneste i reiseforsikringen.
– Tidligere har "online"-leger nesten utelukkende vært tilbudt sammen med helseforsikring, men vi så et behov for å ha en tilsvarende tjeneste for reiseforsikring, sier han og fortsetter:
– Vi startet en anbudsprosess der ulike leverandører presenterte sine løsninger der vi til slutt valgte Eyr, sier han og nevner, blant flere årsaker:
Eyrs tekniske plattform og IT-sikkerhet, korte beslutningsveier samt en vellykket pilot.
– Vår samlede vurdering var at Eyrs løsning ville gi kundene våre den best mulige kvalitetssikrede medisinske konsultasjonen, sier Knezevic.
Ser på videre ekspansjon
Til sammenligning er den ledende svenske legeappen KRY tilgjengelig i Sverige, Norge, Frankrike og Storbritannia.
Tjenesten har også et nytt land på trappene, opplyser kommunikasjonssjefen overfor Shifter.
Eyr-sjefen forteller at de nå ønsker å ha fullt fokus på drift i Norge og Danmark, samtidig som de ser på videre ekspansjon.
– Den største utfordringen for oss har vært å gjøre flere ting med like mange ansatte. Vi har måttet si nei til lovende satsninger og samarbeidsmuligheter for å satse i Danmark, sier Lind.
Les også: Tech-terapi vil erstatte medisiner med skrik i «skogen»: Professor frykter mer ensomhet