Facebook CEO Mark Zuckerberg tar en selfie med en grüppe entreprenører ved Cortex Innovation Community technology hub. Foto: AP Photo/Jeff Roberson

Facebook-sjef om algoritme-endringen: «En av våre viktigste oppdateringer»

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 12. januar 2018

Facebook gjør radikale grep for at det skal bli lettere for familie og venner, og vanskeligere for bedrifter, å trenge gjennom nyhetsstrømmen.

Ifølge produktsjefen for det sosiale mediets nyhetsstrøm, John Hegeman, skal endringen vektlegge sosiale interaksjon og relasjoner. Oppdateringen, som rulles ut i løpet av de nærmeste ukene, skal sørge for at meningsløst innhold ikke tar over nyhetsstrømmen.

– Folk vil faktisk bruke mindre tid på Facebook, men vi er positive til det, fordi det betyr at tiden de tilbringer der, vil være mer verdifull, sier Hegeman.

Som eksempel skal en familievideo lastet opp på Facebook av en ektefelle anses for å fortjene mer oppmerksomhet enn en video fra en kjendis eller en favorittrestaurant.

– Vi mener menneskelige interaksjon er viktigere enn å passivt konsumere innhold. Dette vil være en av de viktigste oppdateringene vi har gjort, fortsetter produktsjefen.

Selskapets grunnlegger Mark Zuckerberg bekrefter nyheten på sin Facebook-side.

– Når vi gjør disse oppdateringene, vil du se mindre felles innhold som for eksempel fra bedrifter, merkevarer og medier, skriver han.

(©NTB)

uvakt@ntb.no