Telenor-sjef Sigve Brekke.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Telenor lover fasttelefon til folket

Publisert Sist oppdatert

Selv om utfasingen av Telenor kobbernett har startet, lover telegiganten en løsning for fasttelefon via fiber eller mobil til alle som ønsker det.

Tirsdag skrev Nettavisen at Telenor aktivt starter utfasingen av kobbernettet, som brukes til fasttelefoni og xDSL-bredbånd.

Det betyr at rundt 15.000 kunder i løpet av 2018 og 2019 vil få flyttet tjenestene over fra 100 år gammel kobber til mobil- eller fibernett.

– Vi forstår at noen av kundene reagerer på at det blir en endring. Jeg kan forsikre om at kundene nå får mer pålitelig teknologi og at fasttelefonen vil bestå i en mer moderne utgave. Vi ønsker at overgangen skal skje så smidig som mulig, og vi vil også ha dialog med kommunene der vi bytter teknologi, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og fasttelefoni i Telenor Norge, i en pressemelding onsdag.

Telenor understreker at selskapet beholder infrastrukturen over kobber dersom det ikke finnes alternative teknologier i et område, eller der det er mest hensiktsmessig å opprettholde tilbudet over kobbernettet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS