Yasir Akdeniz og Sonni Christine Jakobsen i mInvoice på Tøyen Torg. Foto: Lars Aamodt

Fintech-gründere på Tøyen henter to millioner. Men investorene kom via Fornebu

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 18. april 2017

Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset investerer i betalings- og servicestartupen mInvoice.

En rekke selskaper har poppet frem foran innføringen av EUs nye betalingsdirektiv som trer i kraft ved årsskiftet.

Startupen mInvoice er en av flere som har hentet penger den siste tiden. Investorene Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset skal ha fulgt oppstartsselskapet fra ide-stadiet, da det deltok på fintech-akseleratoren The Factory på Fornebu. De og fire andre småinvestorer spytter inn til sammen rundt to millioner kroner i selskapet som nå har flyttet til Tøyen Startup Village. Med den nye investeringen er selskapet anslått til å være verdt 20 millioner kroner, nå knapt seks måneder etter stiftelse.

Plattform for service og betaling

Gründer Sonni Christine Jakobsen har bakgrunn fra bank og finans i Kredinor, der hun var i ti år før hun startet mInvoice sammen med Erik Vasaasen og Stian Strandem. Målet er å samle alle dagens forskjellige tjenesteleverandører på en felles plattform for forbrukere. Plattformen tilbyr blant annet fakturaformidling, direkte budskapsformidling, godkjenning av fakturabetaling og kundeservice.

– Forbrukere kan motta digitalfakturaer direkte i plattformen uavhengig av tjenesteleverandørs ERP-system og kan deretter godkjenne fakturaer til betaling via plattformen, uansett bankforhold, sier gründer Sonni Christine Jakobsen.

 – Hva gjør dere annerledes enn alle de andre som forsøker seg innen betalingstjenester?

– Vi er først og fremst en serviceplattform og betalingstjenesten i plattformen er ikke vår kjernevirksomhet. Betalingstjenester i fremtiden vil trolig kun være en liten deltjeneste av andre tjenester.  Vi som forbrukere må forholde oss til mange forskjellige plattformer og kanaler som våre tjenesteleverandører tilbyr i dag.  Det er tungvint og lite fleksibelt i en travel hverdag, sier Jakobsen.

I mInvoice skal alt være helautomatisert.

– Bedriftene på sin side har mulighet til å spare store kostnader forbundet med fakturering og formidling, samt få mulighet til å markedsføre konkret budskap til en eksisterende kundemålgruppe basert på konkrete brukerdata, sier Jakobsen

Bedrifter kan tilby en serviceplattform som er fleksibel og innovativ. Dessuten vil fakturaer i retur med ukjent adresse, uten bopel og innlogging av nettbanker i usikret nettverk i utlandet, være historie med mInvoice, ifølge Jakobsen.

Flere kunder

Selskapet har vervet flere mindre bedriftskunder foran sin «pre launch» nå i juni, men ønsker av konkurransehensyn ikke å gå offentlig ut med disse foreløpig. Jakobsen er også hemmelighetsfull om hva mInvoice skal tjene penger på.

– Jeg kan dessverre ikke si så mye om denne delen på dette tidspunktet, men det er flere inntjeningsmuligheter i mInvoice. Det jeg kan si, er at det vil ikke være en «cut» av noe eller betalingstransaksjoner, siden det vil være så lave kostnader for betaling nå fremover.

mInvoice la grunnlaget i The Factory:. Her med Yasir Akdeniz, Mette Landem og gründer Sonni Christine Jakobsen. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

«Studentprosjekt»

mInovice er et resultat av et Master Executive prosjekt ved studiet «Strategisk forretningsutvikling og innovasjon» på BI Handelshøyskole høst 2015, som Jakobsen tok ved siden av jobben.

– Da vi var ferdig med skoleprosjektet i mai 2016, brukte vi noen måneder på å bestemme om vi skulle gå for det eller ikke. Det å gå fra en fast, trygg stilling til en mer usikker tilværelse som gründer i en bransje i endring, var skremmende, spesielt når man er en kvinne og har to småbarn i tillegg. Da vi fikk bekreftelsen fra Innovasjon Norge i form av støtte både i fase 1 og 2, samt at vi kom til finalen i akseleratorprogrammet til The Factory på Fornebu i fjor, var det bare å kjøre på, forteller Jakobsen.

– Det som er avgjørende for å lykkes er et godt team, ha over gjennomsnitt interesse for faget og et stødig og godt nettverk. Vi hadde ikke vært der vi er i dag, hadde det ikke vært for det nettverket vi fikk gjennom akseleratoren. Vi hadde brukt vesentlig mer tid og energi på å komme hit, sier hun.


20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper. Det ble utsolgt raskt, så vi har flyttet arrangementet til Edderkoppen Scene for å få bedre plass. Så bare å forte seg å kjøpe før det blir utsolgt igjen:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere, kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, den her omtalte Telia-sjefen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt

Bransje: 

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.