Åste Einn i Payr på fintech-toppen. Foto: Payr
Hun er en av de mektigste fintech-kvinnene: Men skulle gjerne hatt enda sterkere konkurranse
-- Heldigvis har det dukket opp flere fintech-startups med kvinnelige gründere den siste tiden, så vi er på rett vei, men jeg ønsker meg mange flere kvinnelige gründere både i og utenfor fintech, sier Åste Einn, medgründer i Payr.
CDOen i det norske fintechselskapet er som eneste norske kvinne inkludert på topplisten Women in Fintech Powerlist 2017.
Bak Women in Fintech Powerlist står Innovate Finance, en uavhengig organisasjon for finansnæringen i Storbritannia. Listen er en anerkjennelse av ledende kvinner i fintech, og har som mål å synliggjøre positive rollemodeller for kvinner i fintech-sektoren, som tradisjonelt har vært dominert av menn.
Åste Einn er i storfint selskap på listen. Blant andre navn finner man Adena Friedman, CEO i Nasdaq, Aurore Belfrage, Head of Together i investeringsselskapet EQT Ventures, og Eileen Burbidge, partner i det London-baserte investeringsselskapet Passion Capital. Se den fulle listen her.
Håper å inspirere andre kvinner
Åste Einn var i 2016 med å starte fintech-startupen Payr, og har spilt en viktig rolle i utviklingen av betalingsappen som ble lansert i juli. Hun er glad for å bli inkludert på listen, og håper det kan inspirere flere kvinner til å ta steget inn i fintech-miljøet.
-- Det er klart det er kult å bli inkludert, spesielt når du ser på hvilke andre navn som har fått plass på listen. Menn har lenge dominert fintech-miljøet, og kvinner er dessverre sterkt underrepresentert. Heldigvis har det dukket opp flere fintech-startups med kvinnelige gründere den siste tiden, så vi er på rett vei, men jeg ønsker meg mange flere kvinnelige gründere både i og utenfor fintech, sier Einn i en pressemelding.
Hun trekker frem Thea Sommerseth Myhren i Diwala og Dede Koesah i Pangea Funds som andre kvinnelige rollemodeller i det norske fintech-miljøet.
Prioriterer mangfold
For Einn har det fra dag en vært viktig å jobbe for et mangfoldig miljø i Payr, og hun har blant annet deltatt i Innovasjon Norge´s Diversity Bootcamp i Toronto for å lære hva Payr kan gjøre for å tiltrekke seg talenter fra flere ulike bakgrunner.
-- Per i dag teller Payr 36% kvinner, noe vi er stolte over, men målet er selvsagt 50%. Vi lager et produkt for både menn og kvinner og da trenger vi at begge kjønn er med i utvikling og design, sier Einn i pressemeldingen, som håper at også flere i fintech-miljøet vil være med å jobbe for å rekruttere flere kvinner:
-- Jeg vil veldig gjerne være med å bygge opp miljøet for å få flere kvinner etablert i fintech, tech eller gründermiljøet. Det er viktig å ha kvinner i posisjoner som definerer utviklingen i verden i like stor grad som menn gjør i dag.