FinSHIFT 10.08.2022

«Å motivere til sparing var vanskelig nok, men miljøvennlighet er et helt annet beist»

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Øystein W. Høie, daglig leder i Fauna

Pitch selskapet på én setning:

Fauna er en app som belønner bærekraftige handlinger med bærekraftige premier – kjøp nok hummus, og du får en gratis ferie.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Alle! Vi heier på de mest bærekraftige selskapene i hver bransje, og hjelper dem å kapre markedsandeler fra sine somlende konkurrenter. Slik endrer vi bransjene innenfra, og får fart på det grønne skiftet.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi har en ganske unik miks av PSD2-teknologi og sosiale funksjoner, som gjør plattformen vår veldig skalerbar. Ikke minst er vi et erfarent team som har gjort gründer-reisen og bygget B2C-selskaper mange ganger før.

Hva blir deres største utfordring?

Å motivere til sparing i Dreams var vanskelig nok, men miljøvennlighet er et helt annet beist. Ekspertene har prøvd å mane til fornuft i tiår til liten nytte (se «Don’t Look Up»). Ikke bare er skurken – CO2 – et usynlig, abstrakt og langsiktig problem. Men når vi faktisk prøver å gjøre noe riktig og ofrer oss for miljøet, ser vi null effekt av valgene våre. Da er det lett å bli demotivert. Nå vet vi heldigvis mye mer enn før om hvordan klima-psykologien fungerer.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg er ganske oppslukt av brettspillet Go. Det er et av verdens eldste spill, og så enkelt at en 5-åring kan lære det. Samtidig er det ansett som et av verdens vanskeligste strategispill å mestre, og har vært en skikkelig nøtt for verdens superdatamaskiner i flere tiår.