FinSHIFT 03.11.2022

Bygger ny utfordrer på boligfinansiering

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Nedim Mavric, daglig leder i Address.

Pitch selskapet på én setning:

Address bygger en tjeneste for å hjelpe unge inn på boligmarkedet.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Vi utfordrer de tradisjonelle finansieringsmodellene for boliger. Vi har en boligkrise i både Norge og ellers i verden. Det er historisk lav tilgang til å eie sin egen bolig, som også skaper sosiale ulikheter i samfunnet.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

For å sitere Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon: Vi er sta med visjonen. Vi er fleksible med detaljene. Vi gir ikke opp lett.

Hva blir deres største utfordring?

Kapitalmarkedene er ganske utfordrende nå og makroøkonomien usikker. Vi liker å se på alle utfordringer som en ny mulighet, de sterkeste selskapene har tradisjonelt blitt startet i vanskelige tider, og det er nok en stor sannsynlighet at de neste par årene blir dette tiårets kjøpsmulighet i boligmarkedet.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg er opprinnelig fra Bosnia og flyttet til Norge på nittitallet sammen med familien på grunn av krigen i landet. Jeg har opplevd hvordan det er å starte livet på nytt fra ingenting. Derfor er jeg også emosjonelt bundet til prosjektet og min livserfaring er drivkraften til å hjelpe våre kunder i å oppnå deres boligdrøm.