FinSHIFT 03.11.2021

«Det å dyrke en kultur for datadrevne avgjørelser er en prosess man aldri er ferdig med»

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Aleksander Meidell-Hagewick, daglig leder i Quantik

Pitch selskapet på én setning!

Quantik er en kombinasjon av Stripe og Klarna, men for avtaler og B2B-transaksjoner.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Quantik står i sentrum av transaksjonen, og berører med det en rekke bransjer.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi trives best når vi forsøker å finne bedre løsninger, og trives dårlig når ting står stille. Samtidig har vi en kultur hvor alle er opptatt av å den finne beste løsningen blant hele teamet, fremfor å nødvendigvis måtte presentere den beste løsningen selv.

Hva blir deres største utfordring?

Å ta riktige avgjørelser. Alt er mulig dersom man bare tar gode avgjørelser underveis. Det å dyrke en kultur for datadrevne avgjørelser er en prosess man aldri er ferdig med. Vi ser på all informasjon som data, og teamet som prosessorer som bearbeider informasjon for å komme til en hypotese eller konklusjon – men måten vi bearbeider informasjon kan være subjektiv basert på bakgrunn, erfaring og lignende. Da er det viktig å være åpen for å utfordre egne meninger og tanker.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på Linkedin?

Selv om jeg bare er en middels god seiler, har lagkameratene mine og jeg vunnet NM i seiling. Det viste meg hvor mye man kan få til med riktig lederskap og god kultur.