Fintech

Eilin Schjetne klar for å gi Eedenbull ny start: «Vet godt hvordan banker tenker»

– Det er den mest spennende jobben jeg kunne tenke meg, sier Schjetne, som nå skal ut å jakte penger på vegne av selskapet.

Eilin Schjetne blir ny sjef i Eedenbull.
Publisert

Eilin Schjetne måtte ikke tenke lenge på hva hun skulle gjøre etter Lunar. Like etter at hun hadde forlatt den danske utfordrerbanken, tikket det inn en melding fra Eedenbull-gründer Nicki Bull Bisgaard. «Hi, let’s talk.»

Det var Schjetne helt med på, og det tok ikke lang tid før Schjetne, Bisgaard og styreleder Jeremy Nichols var blitt enige om veien videre.

– Jeg har fulgt med Eedenbull fra sidelinjen ganske lenge. Det er et av få norske fintech-selskaper som har klart å bygge opp en plattform og fått store internasjonale banker på løsningen, sier Schjetne til Shifter på telefon fra Edinburgh.

Hun er på vei for å møte produkt- og techteamet i selskapet, og forteller at det nesten føles som hjemme. Schjetne tilbrakte nemlig fire år på Queen Margaret University på 90-tallet.

– Selskapet er inne i en veldig spennende fase, med mye ting som skjer både på kundesiden og partnersiden. Selskapet har rigget seg for vekst og min oppgave blir å akselerere den veksten, sier Schjetne.

Storkunde i Australia

Det blir på mange måter en slags omstart for selskapet. For drøyt to år siden kunne Eedenbull melde at selskapet hadde fått en skikkelig prestisjekunde på kroken. National Australia Bank, NAB, er en av de fire store «down under», og var i 2022 rangert som verdens 56. største bank, målt i eiendeler, rett over Nordea og Danske Bank.

Ifølge gründer Nicki Bull Bisgaard var avtalen verd rundt 60 millioner kroner over en femårsperiode, og skulle være starten på en internasjonal ekspansjon.

– Det er den første, men langt fra den siste internasjonale kontrakten i 2021, sa Bisgaard til Shifter januar i 2021.

Slik ble det ikke. NAB er fortsatt den eneste internasjonale banken på kundelisten til Eedenbull, i tillegg til de norske banken i Eika-gruppen, Sparebanken Sør og Sparebanken Vest.

I alt er antallet banker på kundelisten rundt 60, akkurat som det var for drøyt to år siden.

Utlegghåndtering for småbedrifter

Eika og Sparebanken Sør er også to av de største eierne i Eedenbull, ved siden av Bisgaard, som eier nesten halvparten av selskapet via Paytech – et britisk fintech-selskap Bisgaard startet allerede i 1999.

Produktet til Eedenbull heter Q Business og er en betalings- og administrasjonsløsning for små og mellomstore bedrifter. Den består av tre deler: betalingskort, en nettbasert administrasjonsmodul og en mobilapp. Målet er å hjelpe bedrifter til å forstå hvem som kjøper hva fra hvem, og få automatisert rutinene så mye som mulig, blant annet gjennom regnskapsintegrasjon og digitalisering av kvitteringer.

Løsningen er ikke ulik det selskaper som Folio og Pleo gjør, med én stor forskjell: Eedenbull selger bare til banker, som så tilbyr Q Business til sine SMB-kunder.

– Fremover skal vi jobbe både med å få nye banker inn som kunder og få eksisterende banker å jobbe mye mer aktivt ut med innsalg til sine bedriftskunder. Der kan min erfaring fra bank bidra. Vi er her for å gjøre bankene gode, og jeg vet godt hvordan banker tenker når det gjelder å selge løsninger til sine kunder, sier Schjetne.

Blir spesialrådgiver

– Hva skal Nicki Bull Bisgaard gjøre nå, når han overlater sjefsstolen til deg?

– Nicki går tilbake til Paytech, men fortsetter som spesialrådgiver for Eedenbull. Gjennom Paytech er han største eier og hans enorme nettverk vil være viktig når vi nå skal akselerere. Det er jo takket være ham at det finnes et norsk fintech-selskapet med potensialet til Eedenbull, sier Eilin Schjetne om sin forgjenger.

– Jeg kommer inn fem år etter starten. Det er ikke uvanlig med et lederskifte når et selskap skal inn i en ny fase, fortsetter hun.

Begynner med å jakte penger

– For to år siden snakket Bisgaard om at Eedenbull skulle hente 50-70 millioner kroner i en Serie-A runde rettet mot finansielle investorer. Hva har skjedd på det området?

– Det har ikke kommet inn noen nye investorer. Men det er vi klare for nå. Det kan være aktuelt med både finansielle og industrielle investorer, sier Schjetne.

– Er det snakk om like mye penger?

– Vi har store vekstambisjoner, og skalering koster, så det er noe jeg skal få kastet meg over sammen med team og styre, og legge en konkret plan, svarer Schjetne og gjør det klart at det ikke er aktuelt å si noe om konkrete beløp.

Som Lunar-sjef var Eilin Schjetne ikke redd for å stikke hodet frem og komme med hårete mål. Den tradisjonen holder hun ved like som ny Eedenbull-sjef.

– Selskapet har jobbet ekstremt tett med bankene for å tilpasse løsningen og har i dag det jeg vil si er markedets beste og mest innovative plattform. Da må jo den hårete ambisjonen være å bli Norges første fintech-unicorn.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!