FinSHIFT 17.08.2022

Fantastiske oppkjøp og hvor Cook kan finne dem

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Tim Cook, konsernsjef i Apple:
Tim Cook, konsernsjef i Apple:

Hva er saken?

Det har gått fire måneder siden Apple gjorde sitt siste fintech-oppkjøp - da ble britiske Credit Kudos slukt for 150 millioner dollar.

Kjøpet førte til en rekke spekulasjoner om hva tech-giganten skulle med en ukjent startup som kombinerte tradisjonell kredittinformasjon med PSD2-data for å lage egne kredittvurderingsmodeller, det vil si omtrent som Aprila.

Apple bisto som vanlig ikke med noe hint. Bristen på ny informasjon har fått flere til improvisere videre på mer eller mulige scenarioer for hva Apple skulle kunne tenkes finne på.

Nettavisen Altfi kommer for eksempel med forslag på hvilke selskap som burde være neste på listen. Konklusjonen er at en neobank ville være best, mest fordi Apple da ville slippe alt det regulatoriske arbeidet med selv å bli godkjent som bank,

Så følger en relativt forutsigbar oppramsing av fordeler og ulemper med de tre britiske digitalbankene, Monzo, Starling og Revolut, Altfi har base i Storbritannia, før svaret blir at Apple burde kjøpe Klarna!

Dette til tross for at Apple i juni presenterte sin egen Apple Pay Later-løsning. Billigsalg, banklisens og 150 millioner kunder blir lagt frem som de sterkeste argumentene for et kjøp.

Itai Damti, medgründer og sjef i banking-as-a-service-plattformen Unit velger å skissere hvordan det skulle kunne se ut om Apple virkelig ville prøve på å bli bank, og hvorfor det hadde vært bra om bankverden hadde fått litt mer av «magien» Apple er kjent for.

Delene om hva Apple kan ha å tjene på å gå «all in» på banktjenester, og hvordan selskapet skulle skru sammen infrastrukturen, er interessante. Å lese beskrivelsen av de viktigste bankfunksjonene som skulle kunne tilbys tjener derimot mest som en påminnelse om at i noen sammenhenger er USA langt, langt etter nordiske forhold.

Hvorfor er dette interessant?

Apple er tross alt det største tech-selskapet og Apple Pay den desidert største betalingsløsningen fra big tech-verden, da er det naturlig at den største tech-trusselen mot finansbransjen kommer derfra.

Hva er konsekvensen?

Det får vi neppe vite før Apple har presentert neste trekk, og kanskje ikke en gang da,

Relaterte saker

Slik kunne det se ut om Apple prøvde å bygge bank (Unit)
Fintech-selskaper som burde være Apples neste kjøp (Altfi)
→ FinShift Mange teorier om Apples siste fintech-kjøp
→ FinShift Ingen umiddelbar trussel fra Apple
Fintech Brain Food om Apple Pay Later (Simon Taylor)


Takk til This week in fintech av Marius Hauken i Stacc for inspirasjon til dette innlegget.

Powered by Labrador CMS