FinSHIFT 07.12.2022

Gammelt doktorgradstema er fortsatt like aktuelt

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Jan-Frode Jansson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN

Hva går jobben din ut på?

Jeg leder en regional sparebank som neste år fyller 200 år, og som i dag er Midt-Norges største finanskonsern med 1600 ansatte fordelt på blant annet bank, regnskap og eiendomsmegling. Etkjennetegn for konsernet er at vi tror på det «fygitale» – kombinasjonen av fysisk tilstedeværelse og det digitale.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Den røde tråden i mine aller mest spennende prosjekter er samarbeid. Mange av dem innenfor SpareBank 1-alliansen, der samarbeid har gitt utviklingskraft og nasjonal posisjon. Et enda bredere prosjekt er Vipps, der norske banker sammen konkurrerer mot globale giganter – og nå går nordisk.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Jeg tror norske banker, og sparebanker spesielt, vil fortsette å ta markedsandeler. Også i denforbindelse tror jeg at samarbeid er et viktig virkemiddel, gjennom nye partnerskap både i Norge og internasjonalt.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på LinkedIn?

Som doktor ingeniør fra NTNU, og nåværende styremedlem samme sted, har jeg en mer teknologirettet profil enn mange bankledere. Doktorgraden, som ble tatt for mer enn 25 år siden, handlet om industrielt samarbeid. Lite visste jeg den gang om at jeg skulle havne i bank, som nok kan kalles en tilfeldighet, og hvor tema for doktorgraden min er høyaktuelt.