FinSHIFT 26.10.2022

Håper kommende EU-direktiv skal gi løft

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Henrik Sjølie, daglig leder i Intellitech.

Pitch selskapet på én setning:

Intellitech forenkler tilbudsprosessen i forsikringsmarkedet ved at en forbruker kan gjenbruke sine egne data for å få et tilbud på forsikringene sine på noen få minutter.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Vi utfordrer den tradisjonelle salgsprosessen i forsikringsbransjen.

Adnuntius-ad. Hidden in the editor.Format: "Midtbanner_Desktop_Article", size: 1100x400.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Intellitech har et team med bred erfaring med digitale konverteringsprosesser fra bank, finans, og forsikringsnæringen, samt erfaring med å drive forsikringsagentur. Det gjør at selskapet har en solid forståelse for markedets kompleksitet og utfordringene med de eksisterende prosessene.

Hva blir deres største utfordring?

Forsikringsbransjen er preget av å være et oligopol, hvor de største aktørene har meget god lønnsomhet og hvor markedsandelen har vært tilnærmet uforandret i en årrekke. Det er derfor lite incentiv for å endre på nåsituasjonen og skape økt bevegelse i markedet. Heldigvis ser vi at europeiske myndigheter jobber med et Open Finance-direktiv, som vil styrke forbrukernes rett til dataportablitet i forsikringsmarkedet, utover rettighetene som allerede er nedfelt gjennom GDPR. Vi tror det vil bidra til å styrke forbrukernes rettigheter og skape en sunnere konkurranse i forsikringsmarkedet.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Veldig glad i jakt og friluftsliv, og benytter det meste av ledig tid i skogen.